Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες σύροι στρατιώτες νεκροί σε «αμερικανικούς βομβαρδισμούς»

Δεκάδες σύροι στρατιώτες νεκροί σε «αμερικανικούς βομβαρδισμούς»

Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή. Απειλείται η εύθραυστη εκεχειρία.

Δεκάδες Σύροι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από αεροπορική επιδρομή κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκροί είναι πάνω από 80 στρατιώτες. Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 30 – 35 νεκρούς, ενώ η Ρωσία για περισσότερους από 60.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων βομβάρδισε ο υπό αμερικανική διοίκηση συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, αν και την ίδια στιγμή ρωσικά τζετ βομβάρδιζαν την περιοχή.

Δαμασκός και Ρωσία κατηγορούν για την επιδρομή τις δυνάμεις της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών πραγματοποίησαν σήμερα τέσσερις επιδρομές κατά των συριακών δυνάμεων που βρίσκονται περικυκλωμένες από το Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο Ντέιρ Αλ-Ζορ» σημειώνεται στο ρωσικό ανακοινωθέν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε λόγο για 62 νεκρούς και περισσότερες από 100 τραυματίες και σημείωσε ότι εάν τα πλήγματα αποτελούσαν στρατηγικό λάθος, τότε αποτελούν παράδειγμα της «ξεροκέφαλης άρνησης» της Ουάσινγκτον να συντονίσουν ΗΠΑ και Ρωσία τη στρατιωτική τους δράση στη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η αεροπορική επιδρομή άνοιξε τον δρόμο στους τζιχαντιστές να καταλάβουν θέση στο Τζεμπέλ Θάρντα.

Οι βομβαρδισμοί θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία. Λίγο νωρίτερα, η Μόσχα είχε πει ότι η Ουάσινγκτον θα ήταν υπεύθυνη σε περίπτωση κατάρρευσης της εκεχειρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024