Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στη Θάσο μετά τη μεγάλη φωτιά

Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στη Θάσο μετά τη μεγάλη φωτιά

Με τη συνδρομή τεχνικού κλιμακίου του Γ΄Σώματος Στρατού, που βρίσκεται από την Πέμπτη στο νησί της Θάσου, ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και την άμεση απομάκρυνση όλων των καμένων δέντρων, σε μία προσπάθεια να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν στο νησί οι καταγραφές των ζημιών στους οικισμούς και στις αγροτικές εκτάσεις.

Με τη συνδρομή τεχνικού κλιμακίου του Γ΄Σώματος Στρατού, που βρίσκεται από την Πέμπτη στο νησί της Θάσου, ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων και την άμεση απομάκρυνση όλων των καμένων δέντρων, σε μία προσπάθεια να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ υπογράμμισε, ότι ο δήμος βρίσκεται πλέον με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και για το λόγο αυτό, με τη βοήθεια των χωματουργικών και εκσκαφτικών μηχανημάτων του Στρατού, αλλά και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού των αγροτικών και δασικών εκτάσεων που κάηκαν από την καταστρεπτική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν στο νησί οι καταγραφές των ζημιών στους οικισμούς και τις αγροτικές εκτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους απεσταλμένους του ΕΛΓΑ για την αποτίμηση των ζημιών στον πρωτογενή τομέα, όπως και με την υπηρεσία φυσικών καταστροφών για καταγραφή των καμένων κτηρίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι επιβάλλεται όλες οι υπηρεσίες να κινηθούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα ώστε – όπως είπε χαρακτηριστικά – «να προλάβουμε την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων που θα είναι πραγματικά καταστροφικά για τους οικισμούς».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δύο 24ωρα μετά τον πλήρη έλεγχο στον οποίο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις φωτιές, ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημειώνει με έμφαση: «Παραμένουμε άγρυπνοι, διότι υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς, που δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Σε αυτή τη φάση, πρέπει να είμαστε πιο πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στο έργο μας. Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο νησί, ενώ εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα ζητήσω ενίσχυση των εναέριων μέσων».

Ακόμη και την Πέμπτη στο νησί συνεχίζονταν οι από αέρος ρίψεις νερού, συνεπικουρώντας στις προσπάθειες κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης.

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση στο νησί, ο δήμαρχος τονίζει: «Υπάρχουν ακόμα καλές πληρότητες. Η Θάσος δεν έχασε τους επισκέπτες της, ούτε χάλασε το καλό της όνομα. Δεν λειτουργούμε υπό το κράτος πανικού. Κοιτάζουμε ήδη την επόμενη ημέρα και πως θα οργανωθούμε, ώστε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημίες από την πυρκαγιά. Η Θάσος ήταν, είναι και παραμένει, ένα πολύ ελκυστικό νησί για τους τουρίστες και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024