Citi: Το Grexit δεν θεωρείται πλέον ένα πιθανό σενάριο
Η τράπεζα Citi, που επινόησε τον όρο Grexit, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times. «Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.
Η τράπεζα Citi, ο επικεφαλής οικονομολόγος της οποίας Βίλεμ Μπάτερ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Grexit για να περιγράψει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναλυτές της Citi θεωρούν ότι οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη -από το προσφυγικό μέχρι το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία- θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των πιέσεων στην Ελλάδα από τους πιστωτές της.
Έτσι, η τράπεζα έβγαλε το Grexit από τα ενδεχόμενα «βασικά σενάρια» της για τα επόμενα 1-3 χρόνια.
«Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα επιστολή Δημάρχου για ακαρπία στα εσπεριδοειδή από παγετούς της Άνοιξης
- Το ξενοδοχείο του Banksy στην Βηθλεέμ ανοίγει ξανά «για να διηγηθεί την ιστορία της Παλαιστίνης»
- Ζωντανό αλογάκι Pony σε φάτνη στον Βόλο προκαλεί αντιδράσεις φιλόζωων
- Τέλος τα δωρεάν μικροδέματα από Shein και Temu από στην ΕΕ από 1η Ιουλίου 2026
- Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά
- Φενέρμπαχτσε: «Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Εφές»
