Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανά στους δρόμους οι Γάλλοι για τα εργασιακά, 12 τραυματίες στο Παρίσι

Ξανά στους δρόμους οι Γάλλοι για τα εργασιακά, 12 τραυματίες στο Παρίσι

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους πόλεων της Γαλλίας την Πέμπτη, για να διαδηλώσουν ξανά την αντίθεσή τους στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το καλοκαίρι, μετά από πολλούς μήνες έντονης πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης. Συγκρούσεις με την αστυνομία και ρίψη δακρυγόνων σε Νάντη, Παρίσι, Ρεν. Δώδεκα τραυματίες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και πάλι στους δρόμους πόλεων της Γαλλίας την Πέμπτη, για να διαδηλώσουν ξανά την αντίθεσή τους στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που υιοθετήθηκε το καλοκαίρι, μετά από πολλούς μήνες έντονης πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Για 14η φορά, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων 100 πόλεων, ζητώντας να αποσυρθεί στο σύνολό του ο νόμος, τον οποίο υπερασπίζεται η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ο νόμος θεωρείται ότι θα βελτιώσει την ευελιξία στην αγορά εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 10% και οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι είναι ευνοϊκός για τους εργοδότες.

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διαδήλωση του Παρισιού, καθώς οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν στις ταραχές.

Ένας αστυνομικός, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του βόμβα μολότοφ, υπέστη εγκαύματα στο πόδι. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί.

Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς. Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το «λίκνο» της εμβληματικής υπερταχείας TGV. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.

Η σημερινή κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί ως η τελευταία ενάντια στον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις. Ο επικεφαλής του πανίσχυρου συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν πλέον άλλες οδοί διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι θα μπλοκάρουν τις επιχειρησιακές συμφωνίες, στις οποίες δίνει προτεραιότητα ο νόμος αυτός έναντι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της. «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024