Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
UNICEF: Τα παιδιά είναι πάνω απ' όλα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής

UNICEF: Τα παιδιά είναι πάνω απ’ όλα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής

«Τα παιδιά, ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται ή από πού προέρχονται, είναι πάνω απ’ όλα παιδιά», δηλώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με αφορμή την επικείμενη έναρξη μαθημάτων ένταξης στα σχολεία για τα παιδιά προσφύγων που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

«Τα παιδιά, ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται ή από πού προέρχονται, είναι πάνω απ’ όλα παιδιά», δηλώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με αφορμή την επικείμενη έναρξη μαθημάτων ένταξης στα σχολεία για τα παιδιά προσφύγων που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας, και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα παιδιά θα είναι εμβολιασμένα, ενώ η καλή υγειονομική τους κατάσταση διασφαλίζεται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας».

Επίσης, τα μαθήματα, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας θα είναι απογευματινά (2.00-6.00 μ.μ.).

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς προτίθεται να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης σχολικής κοινότητας σχετικά με τα δικαιώματα όλων των παιδιών και ειδικότερα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, απ’ όπου και αν προέρχονται, διευκολύνοντας την ομαλή υποδοχή των παιδιών των προσφύγων και την ένταξή τους στη σχολική ζωή.

Η UNICEF υπενθυμίζει ότι το άρθρο 2 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει επικυρώσει η Ελλάδα, καθορίζει ότι κάθε παιδί έχει δικαιώματα, «ανεξάρτητα από το ποιο είναι, πού ζει, τι κάνουν οι γονείς του, τι γλώσσα μιλάει, ποια είναι η θρησκεία του, αν είναι αγόρι ή κορίτσι, ποιες είναι οι παραδόσεις του, αν έχει κάποια αναπηρία, αν είναι πλούσιο ή φτωχό. Κανένα παιδί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται άδικα για κανένα λόγο».

«Η UNICEF αγωνιά ότι χωρίς εκπαίδευση, μια γενιά παιδιών που ζει σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές και ακραία φτώχεια, θα μεγαλώσει χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να συμβάλλει στις χώρες και τις οικονομίες τους, επιδεινώνοντας την ήδη απελπιστική κατάσταση για εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024