Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT Roadster 2017: Μία συν μία αποκαλύψεις

Mercedes-AMG GT Roadster 2017: Μία συν μία αποκαλύψεις

Η γερμανική φίρμα αυξάνει τη δεδομένη πληθωρικότητα του εμβληματικού της sportscar παρουσιάζοντας δύο εκδόσεις της AMG GT Roadster, μια «βασική» και μια νέα με τα διακριτικά C η οποία είναι ισχυρότερη προσφέροντας 557 ίππους και τετραδιεύθυνση, ενώ επιφυλάσσει ανάλογο μέλλον και για την coupe ΑΜG GT.


Η γερμανική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής εκδοχής του sportscar της η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στην προσεχή διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας, επιφυλάσσοντας περισσότερα από όσα θα υπέθετε και θα περίμενε κανείς από την cabrio έκδοση.

Έτσι, η Mercedes-Benz επέλεξε μαζί με την «απλή» AMG GT Roadster η οποία εγγυάται τις ίδιες καταιγιστικές επιδόσεις με την coupe χάρη σε μια σειρά αναβαθμίσεων, μεταξύ των οποίων και η αύξηση της ισχύος του biturbo V8 κινητήρα στους 476 ίππους –έναντι 462 ίππων στην «απλή» coupe- να παρουσιάσει και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση την οποία σηματοδοτεί με το γράμμα «C».

Η Mercedes-AMG GT C Roadster επωφελείται από μια ακόμα ισχυρότερη εκδοχή του V8 biturbo κινητήρα των 4,0 λίτρων η οποία φτάνει τους 557 ίππους και τα 680 Nm ροπής.

Εκτός από την αύξηση ισχύος που της εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε χρόνο μικρότερο από την AMG GT S Coupe, κατατάσσοντας την AMG GT C Roadster, από πλευράς ισχύος, ανάμεσα στην AMG GT S Coupe και την κορυφαία R, η νέα έκδοση διαθέτει και ορισμένα επιπλέον στοιχεία με προέλευση την R.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετραδιεύθυνσης –έναντι μηχανικού διαφορικού στην «απλή» AMG GT Roadster- μεγαλύτερα μετατρόχια στον πίσω άξονα καθώς και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η ανάρτηση AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πρόγραμμα Race καθώς και το σύστημα εξαγωγής AMG Performance Exhaust το οποίο εγγυάται ήχο ανάλογο των μεγεθών επιδόσεων του επιβλητικού roadster.

Σε ό,τι αφορά τη «βασική» έκδοση του γερμανικού roadster αξίζει να σημειωθεί ότι οι βελτιώσεις του Affalterbach έχουν καταφέρει να «σταματήσουν το χρόνο» με την απλή ΑΜG GT Roadster να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα δηλαδή όσο ακριβώς χρειάζεται για το συγκεκριμένο sprint και η AMG GT Coupe.

Σε ό,τι αφορά το βασικό χαρακτηριστικό των δύο νέων ανοιχτών εκδόσεων, την υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή η Mercedes-Benz αναφέρει ότι μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 11 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Αν και η γερμανική φίρμα δεν δίνει στοιχεία για το βάρος του μηχανισμού οροφής και για τις τροποποιήσεις που συνεπάγεται η ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό βάρος της AMG GT δεν ξεπερνά τα 1.595 κιλά και της GT C τα 1.660 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση μαγνησίου και αλουμινίου.

Αμφότερες οι εκδόσεις του γερμανικού roadster επωφελούνται επίσης από το ενεργό σύστημα εισαγωγής αέρα με προέλευση την GT R το οποίο μεταβάλλει σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό την εισαγωγή αέρα αναλόγως με το στυλ οδήγησης.

Για την ιστορία, αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η μέγιστη ταχύτητα της GT Roadster διαμορφώνεται σε 302 χλμ./ώρα ενώ της GTC σε 316 χλμ./ώρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει… εμμέσως πλην σαφώς μέσω μιας διαρροής του χρονοδιαγράμματος για το προϊοντικό της portfolio ότι σύντομα το γερμανικό sportscar θα αποκτήσει μια έκδοση C και στην coupe εκδοχή αμαξώματος.

Μέχρι τότε -όπου «τότε» ισούται με το δεύτερο εξάμηνο του 2017- προηγείται η επίσημη πρεμιέρα του roadster στη διεθνή γαλλική έκθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024