
Μάρδας: Η συνεργασία με την Alibaba θα αυξήσει τις εξαγωγές της Ελλάδας
Τη βεβαιότητά του ότι «η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα», εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, συνοψίζοντας το κλίμα των συνομιλιών που είχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες με αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας.
Τη βεβαιότητά του ότι «η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα», εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνοψίζοντας το κλίμα των συνομιλιών που είχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες με αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας.
Ο κ. Μάρδας, που νωρίτερα σήμερα απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με την εν Alibaba, σημειώνει την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες με την κινέζικη εταιρεία που εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην Κίνα τον Ιούλιο και της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κινεζικού ομίλου διαδικτυακών πωλήσεων Alibaba, κ. Τζακ Μα, συναντηθήκαμε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών με ανώτατα στελέχη του κινεζικού ομίλου Alibaba και συζητήσαμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές συνεργασίας».
Κατά τη συνάντηση, προσθέτει, «εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας της Alibaba, όπως επίσης και την προβολή της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού για τους Κινέζους τουρίστες. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων με την Alibaba, όπως και με άλλες παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εξαγωγών μας προς την κινεζική αγορά και θα ενισχύσει τον τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Ο Τραμπ θα επικροτούσε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]
- Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική πρόκριση των Βαυαρών με γκολάρες στο 89′ και το 94′ (vid)


