Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπαγώνει η αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Ξεπαγώνει η αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Προς ξεπάγωμα φαίνεται να οδεύει η αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς η τρόικα πιέζει για άμεση λύση. Εξετάζονται διάφορα σενάρια για τη μετοχική σύνθεση του ΔΕΣΦΑ και τα οποία συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τους θεσμούς.

Προς ξεπάγωμα φαίνεται να οδεύει η αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς η τρόικα πιέζει για άμεση λύση.

Υπό αυτό το πρίσμα, εξετάζονται διάφορα σενάρια για τη μετοχική σύνθεση του ΔΕΣΦΑ και τα οποία συζητήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Νέων», κατά τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με τους θεσμούς.

Στο επίκεντρο των σεναρίων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, βρίσκεται αφενός το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχουν οι Αζέροι και αφετέρου ο βαθμός μετοχικής παρουσίας του ευρωπαϊκού τους εταίρου, που φαίνεται ότι θα είναι ο ιταλικός διαχειριστής φυσικού αερίου Snam.

Όσο για την κυβέρνηση, θα ήθελε στη μετοχική σύνθεση του ΔΕΣΦΑ να παραμείνουν και τα ΕΛΠΕ που ούτως ή άλλως κατέχουν το 35% της εταιρείας.

Τρία πάντως σημεία της αποκρατικοποίησης δεν πρόκειται να αλλάξουν, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές: Το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει το 2013 η Socar καθώς πρόκειται για ολοκληρωμένο διαγωνισμό, ο περιορισμός της μετοχικής συμμετοχής των Αζέρων σε 49% και κάτω και η ρύθμιση μείωσης των ανακτήσιμων εσόδων προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι καταναλωτές φυσικού αερίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΡΑΕ πρόκειται να εκδώσει ίσως και την επόμενη εβδομάδα απόφαση για τον τρόπο καθορισμού των τελών διέλευσης του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή τις ταρίφες που, ούτως ή άλλως, θα είναι χαμηλότερες απ’ ό,τι πριν από την απόφαση Σκουρλέτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024