
Νέο κρούσμα ντόπινγκ: Αφαιρείται από Ρωσίδα ακοντίστρια το ασημένιο μετάλλιο του Πεκίνου
Ακόμη τέσσερις Ρώσοι αθλητές βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από επανεξέταση των δειγμάτων που είχαν δώσει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου.
Ακόμη τέσσερις Ρώσοι αθλητές βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από επανεξέταση των δειγμάτων που είχαν δώσει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου.
Η πλέον «ηχηρή» περίπτωση είναι αυτή της Μαρία Αμπακούμοβα, η οποία το 2008 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το μετάλλιο θα αφαιρεθεί από την Αμπακούμοβα, η οποία βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία «turinabol».
Οι άλλοι τρεις Ρώσοι αθλητές, των οποίων τα αποτελέσματα ακυρώνονται, είναι η Ινγκα Αμπίτοβα, η οποία ήταν 6η στα 10.000μ. στο Πεκίνο, ο Ντένις Αλεξέεφ, ο οποίος αποκλείστηκε στα προκριματικά των 400μ. επίσης στο Πεκίνο, καθώς και η ποδηλάτισσα Εκατερίνα Γκνιντένκο, η οποία συμμετείχε στα αγωνίσματα πίστας στους Αγώνες του Λονδίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο


