Ποτέ κανείς στην Apple δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη τμήματος που εργάζεται εντατικά στην κατασκευή ενός αυτόνομου «iCar». Εντούτοις, είναι «κοινό μυστικό» ότι τέτοιο τμήμα υπάρχει κρίνοντας από τις προσλήψεις στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας -και της πρωτοπόρας στον τομέα αυτό, Tesla- στην Apple. Τώρα όμως, η Apple τους απολύει «κατά δεκάδες», βεβαιώνουν τρεις καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας New York Times.

Αλλάζει η έμφαση στο πρότζεκτ της κατασκευής ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, ερμηνεύουν οι αναλυτές, η Apple θα στραφεί στους χάρτες και στην ανάπτυξη του λογισμικού οδήγησης παρά στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου ολότελα φτιαγμένο από την ίδια, προσθέτουν άλλοι.

Ο Τιμ Κουκ ποτέ δεν απαντά ευθέως στο ερώτημα, αφήνει όμως το κοινό να εικάζει ότι δεν το αποκλείει. Τα τελευταία δύο χρόνια διάφορες πηγές μιλούν για εκατοντάδες προσλήψεις μηχανικών, και αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για επιβράδυνση του εγχειρήματος, ενός «από τα πολλά που δεν αφήνει χωρίς δεύτερη σκέψη η Apple», όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της.

Μάθετε περισσότερο για την προσπάθεια κατασκευής ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό, από την Tesla, την Google, την Uber και άλλους:

tech.in.gr