Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών για τη φωτιά στη Θάσο

Μάχη πυροσβεστών και εθελοντών για τη φωτιά στη Θάσο

Ξεπερνούν τους 200 οι πυροσβέστες που έχουν ριχτεί στη μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Θάσο. Μαζί τους, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες, 15 εθελοντές και 11 εναέρια μέσα, ενώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μηχανήματα και οχήματα. Στο νησί μετέβη ο πρωθυπουργός. Σε εξέλιξη απο το μεσημέρι πυρκαγιά στα Σπάτα Αττικής.

Ξεπερνούν τους 200 οι πυροσβέστες που έχουν ριχτεί στη μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Θάσο. Μαζί τους, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 στρατιώτες και 15 εθελοντές, ενώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μηχανήματα και οχήματα.

Επίσης, από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίψεις νερού από αέρος επιχειρούν τέσσερα Καναντέρ, ένα Πετζετέλ και έξι ελικόπτερα.

Συνολικά πέντε πυροσβέστες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, καθώς παρουσίασαν προβλήματα υγείας.

Στο νησί μετέβη ο πρωθυπουργός, για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά.

Στη Θάσο βρίσκονται και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού, στην οποία έγινε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν τα τέσσερα μέτωπα της φωτιάς.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκανε λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια από αυτά υπάρχει μια σημαντική ύφεση. Ωστόσο, όπως είπε, «είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι».

Την ίδια ώρα, στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι αγροτική έκταση στα Σπάτα Αττικής, στην περιοχή Πετρέζα, όπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, στην περιοχή Παπαρνικιά.

Κατασβέστηκε, τέλος, η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λαλιώτη Κορινθίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024