Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και αθώα θύματα, προειδοποιεί ο Βαλς

Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και αθώα θύματα, προειδοποιεί ο Βαλς

Θα υπάρξουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Θα υπάρξουν αθώα θύματα. Οι γαλλικές Αρχές και μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν περί τους 15.000 πολίτες που επρόκειτο να ριζοσπαστικοποιηθούν. Αυτή είναι η αλήθεια και ο ρόλος του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι να τη μεταφέρει στους γάλλους πολίτες. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στις ακραίες λύσεις του Νικολά Σαρκοζί.

Θα υπάρξουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Θα υπάρξουν αθώα θύματα. Οι γαλλικές Αρχές και μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν περί τους 15.000 πολίτες που επρόκειτο να ριζοσπαστικοποιηθούν. Αυτή είναι η αλήθεια και ο ρόλος του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι να τη μεταφέρει στους γάλλους πολίτες. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στις ακραίες λύσεις του Νικολά Σαρκοζί.

Ο κίνδυνος της τρομοκρατικής απειλής αναβίωσε την περασμένη εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό από τις γαλλικές Αρχές ότι ομάδα τρομοκρατών σχεδίαζε χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό, στην καρδιά του Παρισιού, υπό την καθοδήγηση του Ισλαμικού Κράτους.

Ειδικότερα, οι γαλλικές Αρχές εντόπισαν το περασμένο Σάββατο όχημα γεμάτο με φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων, πίσω από το οποίο φαίνεται πως βρισκόταν ένας τρομοκρατικός πυρήνας, αποτελούμενος κυρίως από νεαρές γυναίκες.

Αναγνωρίζοντας ότι και μόνο οι αριθμοί προκαλούν σοκ, ο Βαλς έκανε λόγο για 1350 άτομα, τα οποία βρίσκονται στη φυλακή, αλλά και για 293 ακόμη, τα οποία συνδέονται άμεσα με τρομοκρατικά δίκτυα. Στην ίδια συνέντευξη, την οποία παραχώρησε την Κυριακή στο ραδιοσταθμό Europe 1, ο γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους 15.000, οι οποίοι παρακολουθούνται «διότι βρίσκονται σε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης».

Ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων χώρων στις φυλακές, προκειμένου οι εξτρεμιστές κρατούμενοι να διαχωρίζονται από τους υπολοίπους. Διαφώνησε ωστόσο ουσιαστικά με τον πρώην πρόεδρο – και νυν υποψήφιο – Νικολά Σαρκοζί στη θέσπιση ειδικών δικαστηρίων.

Σε συνέντευξή του στη Journal du Dimanche, ο Σαρκοζί είχε προτείνει αφενός τη θέσπιση ειδικών δικαστηρίων και αφετέρου τη δημιουργία ειδικών κρατητηρίων, επιμένοντας ωστόσο ότι οποιοσδήποτε συνειρμός με το Γκουαντάναμο είναι ατυχής.

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024