Σύλληψη 15χρονου για «επικείμενη» επίθεση στο Παρίσι
Δεκαπεντάχρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές -σε δεύτερο διαφαινόμενο σχέδιο επίθεσης που μαρτυρά διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανακαλύπτεται εντός λίγων ημερών στη Γαλλία.
Δεκαπεντάχρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές -σε δεύτερο διαφαινόμενο σχέδιο επίθεσης που μαρτυρά διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανακαλύπτεται εντός λίγων ημερών στη Γαλλία.
Το αγόρι έχει τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, επισήμαναν οι δικαστικές πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας. Δεν διευκρίνισαν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα, είπε μία από τις πηγές.
Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ κι ότι ο Κασίμ είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.
«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;… Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό… Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.
Την περασμένη Κυριακή, όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου εντοπίστηκε κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η ανακάλυψή του οδήγησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου επίθεσης εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι υπό τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους. Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 γυναίκες, συνελήφθησαν.
Μία από τις πηγές γνωστοποίησε ότι ο Κασίμ, ηλικίας 29 ετών, ενέπνευσε τους δύο άνδρες οι οποίοι σφαγίασαν τον Ιούλιο ηλικιωμένο ιερέα σε ναό στη Γαλλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442