Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: «Καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής... τέλος»

Κοντονής: «Καθεστώς διαφθοράς και διαπλοκής… τέλος»

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας και θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να λάβει τέλος η βία στα γήπεδα και να επανέλθουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες μαζί με τις οικογένειές τους.

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην τηλεόραση της ΕΡΤ3. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας και θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να λάβει τέλος η βία στα γήπεδα και να επανέλθουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες μαζί με τις οικογένειές τους.

Για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και την παραίτηση Γκιρτζίκη είπε μεταξύ άλλων ότι: «Ένα καθεστώς διαφθοράς, διαπλοκής και ασυδοσίας στην Ελλάδα έχει λάβει τέλος. Με νομοθετική πρωτοβουλία επιβάλαμε τους τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη και η ΕΠΟ επανήλθε σε καθεστώς αυτοδιοίκητου».

Και τόνισε για τα προβλήματα ανομίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να τα πατάξει: «Η διαφθορά και η διαπλοκή θέλουν δύο. Ο αγώνας είναι διαρκής, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Το καθεστώς ανομίας θα λάβει τέλος σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής».

Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες του υπουργείου να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά και να μπει μια τάξη στα οικονομικά των ομοσπονδιών εν μέσω δύσκολων καταστάσεων: «Όταν έχεις μπροστά σου αυτό το αίσχος με το ποδόσφαιρο και έπρεπε να φροντίζεις και για την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπρεπε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εξοικονομήσαμε και το τελευταίο ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης και το νοικοκύρεμα. Σε αυτό τον ενάμισι χρόνο έγιναν πολλά, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα».

Ακόμη επισήμανε ότι αυξήθηκε η χρηματοδότηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να ανταπεξέλθει η ομοσπονδία στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας για το Ρίο.

«Οι διακρίσεις που φέρνουν οι Έλληνες αθλητές από τις μεγάλες διοργανώσεις είναι κίνητρο για τους νεότερους, όπως έγινε με την Εθνική μπάσκετ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό το 1987. Το μπάσκετ έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο κοινό, δεν είναι τυχαίο πως δεν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια στους αγώνες, αφού κατάλαβαν και οι παράγοντες ότι το πολεμικό κλίμα μεταξύ τους δεν βοηθάει».

Τέλος, για την ασφάλεια στα γήπεδα είπε: «Οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί για τους αγώνες η κάρτα φιλάθλου και κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εμείς θέλουμε τα γήπεδα να έχουν κόσμο, να πηγαίνουν με ασφάλεια οι οικογένειες στα στάδια και να μην ακούν συνθήματα χυδαία. Είναι δημόσιοι χώροι που θα τηρείται ο νόμος».

Είπε ακόμη ότι επεισόδια που γίνονται σε συγκεκριμένες θύρες γηπέδων θα οδηγούν σε αντίστοιχα μέτρα κλεισίματός τους, όπως έγινε με τις θύρες 4 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την 13 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Και κατέληξε ο κ. Κοντονής: «Ήμουν στο Ρίο τον προηγούμενο μήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο γενικός γραματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός είναι στους Παραολυμπιακούς με έναν τρόπο διακριτικό, γιατί ακριβώς θέλουμε να ξέρουν οι αθλητές ότι είμαστε δίπλα τους και συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειές τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024