Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για την αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση

Ημερίδα για την αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Τ. Σερρών διοργανώνει ημερίδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση- Γόνατο-Ποδοκνημική άρθρωση- Ώμος».

Ημερίδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Τ. Σερρών διοργανώνει ημερίδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Ελπίδα resort» (Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες) με θέμα «Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση-Γόνατο-Ποδοκνημική άρθρωση-Ώμος».

Η Επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας φυσικοθεραπείας, η οποία εορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από ομιλητές επιστήμονες που είναι γνωστοί στο Πανελλήνιο, στο Επιστημονικό πεδίο της δραστηριότητάς τους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες απόψεις, οι νέες τεχνικές αρθροσκοπικής αντιμετώπισης για τις συχνότερες παθήσεις των αρθρώσεων, καθώς και οι νέες τεχνικές και τα νεότερα δεδομένα στην φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

Είναι γνωστό σε όλους ότι μια επιτυχημένη αρθροσκοπική ή χειρουργική επέμβαση απαιτεί μια επιστημονικά ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της πάσχουσας άρθρωσης και την επάνοδο των ασθενών στις φυσιολογικές δραστηριότητές τους που συχνά, όταν είναι αθλητές, είναι υψηλών απαιτήσεων.

Αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι η διεπιστημονική συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχημένη αποκατάσταση των ασθενών.

Αυτήν ακριβώς τη συνεργασία μεταξύ Ορθοπεδικών χειρουργών και Φυσικοθεραπευτών προωθεί και υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, τόσο με αυτή την επιστημονική ημερίδα όσο και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας.

Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι να συμβάλλει στην επιστημονική κατάρτιση των Φυσικοθεραπευτών, θα ισχυροποιήσει την θέση του Φυσικοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα υγείας και η ανταλλαγή απόψεων θα βελτιώσει την επιστημονική συνεργασία με το εκλεκτό σώμα των Ελλήνων Ορθοπεδικών, που αποτελούν διαχρονικά τους κυριότερους Επιστημονικούς Συνεργάτες των Φυσικοθεραπευτών.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024