Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: Δεν μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική τράπεζα, αλλά...

Πολάκης: Δεν μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική τράπεζα, αλλά…

Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική τράπεζα, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Σπεύδει όμως να διευκρινίσει ότι αναζητείται νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική τράπεζα, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Σπεύδει όμως να διευκρινίσει ότι αναζητείται νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ζητά απόσυρση της ερώτηση θεωρώντας ότι έχει απαντηθεί από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αν οι κύριοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν καλυφθούν από αυτή την απάντηση και δεν αποσύρουν την ερώτησή τους, τότε η ερώτηση θα απαντηθεί όπως ορίζουν οι διαδικασίες του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Σταϊκούρας ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, σχετικά με την έγγραφη αξίωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να μεταφέρει ο ΕΟΠΥΥ χρηματικά του διαθέσιμα σε συνεταιριστικές τράπεζες κατά παράβαση της σχετικής σύμβασης του οργανισμού για την ανάθεση της διαχείρισης των χρηματικών διαθεσίμων του σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που βρίσκεται σε ισχύ.

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης παραπέμπει τους βουλευτές της ΝΔ στην επιστολή που τους απέστειλε η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, με μοναδική επιδίωξη τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής και των Συνεταιριστικών Τραπεζών στη διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΠΥ.

Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, ο αρμόδιος Αν. Υπουργός κ. Πολάκης Παύλος ανταποκρίθηκε άμεσα και μας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της νομιμότητας και των δυνατοτήτων των προβλεπόμενων διαδικασιών θα δοθεί και στις Συνεταιριστικές Τράπεζες η δυνατότητα να αντλήσουν διαθέσιμα από τον ΕΟΠΥΥ.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι,

επειδή το Θεσμικό και Εποπτικό πλαίσιο δεν εξαιρεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τις αντιμετωπίζει ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα,

επειδή οι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι αμιγώς Ελληνικές τράπεζες με τοπική λειτουργία που αποδεδειγμένα στηρίζει τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις,

επειδή αποδεδειγμένα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης είχαν θετική πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

επειδή οι τοπικές κοινωνίες και φορείς στηρίζουν ενεργά το θεσμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών,

όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συμβάλουν και όχι να εναντιώνονται σε πολιτικές και ενέργειες που στηρίζουν την Περιφέρεια και σέβονται τη νομιμότητα.»

Σε συνέχεια της παραπάνω επιστολής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι στην ίδια κατεύθυνση με την άποψη της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, η οποία αναφέρεται στην παραπάνω επιστολή, αποσαφηνίζουμε ότι ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική τράπεζα και ότι αναζητείται η νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024