
Υπουργείο Υγείας: Αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης ενόψει εποχικής γρίπης
Την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο των επαγγελματικών υγείας όσο και του πληθυσμού που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενόψει της εποχικής γρίπης, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζεμνπεργκ και του καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκη Παναγιωτόπουλου.
Την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο των επαγγελματικών υγείας όσο και του πληθυσμού που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενόψει της εποχικής γρίπης, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζεμνπεργκ και του καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκη Παναγιωτόπουλου.
Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα δημόσιας υγείας και αποφασίστηκε όσον αφορά την εποχική γρίπη, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο των επαγγελματικών υγείας, όσο και του πληθυσμού που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ως ένας από τους σημαντικότερους στόχους του σχεδίου δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, έχει ήδη δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας να αποστείλει στα δημοτικά σχολεία της χώρας, εγκύκλιο που να διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει λόγος εμβολιασμού των μαθητών της Α’ τάξης για τη φυματίωση.
Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός για φυματίωση στην ηλικία των 6 ετών έχει καταργηθεί στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης καθώς έχει κριθεί αναποτελεσματικός και πλέον συστήνεται να γίνεται στο μαιευτήριο, μετά τη γέννηση του παιδιού και μόνο για πληθυσμιακές ομάδες υψηλού κινδύνου για φυματίωση.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς των προσφύγων-μεταναστών για λοιμώδη νοσήματα οι κ.κ. Ρόζεμνπεργκ και Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν στοιχειοθετούνται σενάρια περί «υγειονομικής βόμβας».
Μάλιστα για την ιλαρά, που δυνητικά -σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- αποτελεί το Νο 1 κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στον παιδικό πληθυσμό, έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών, ενώ χθες Τετάρτη έγινε η παραλαβή 50.000 εμβολίων MMR (ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά) έτσι ώστε τις επόμενες μέρες να έχουν πραγματοποιηθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου στο 100% του συγκεκριμένου πληθυσμού.
Παράλληλα, προχωρούν οι εμβολιασμοί με το 6-δύναμο εμβόλιο (πολιομυελίτιδας-διφθερίτιδας- τετάνου-κοκύτη-αιμοφίλου ινφλουέντσας-ηπατίτιδας Β) σε συνεργασία με πιστοποιημένες ΜΚΟ.
Όσον αφορά το θέμα της ελονοσίας, μέχρι στιγμής τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης παραμένουν στα τέσσερα, και οι επιδημιολόγοι διαβεβαιώνουν ότι ακόμα και η ενδεχόμενη μικρή αύξησή τους στο επόμενο διάστημα είναι αναμενόμενη, διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει κανένα λόγο ανησυχίας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442