Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία, η ISIS πίσω από μία με στόχο τους Κούρδους

Βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία, η ISIS πίσω από μία με στόχο τους Κούρδους

Συνολικά πέντε εκρήξεις έπληξαν τη Δευτέρα περιοχές στη Συρία που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και στην Χασάκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής YPG. Η τζιχαντιστική ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη Χασάκα.

Συνολικά πέντε εκρήξεις έπληξαν τη Δευτέρα περιοχές στη Συρία που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και στην Χασάκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής YPG.

Η τζιχαντιστική ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη Χασάκα.

Δεν είναι σαφές εάν συνδέονται μεταξύ τους και οι πέντε εκρήξεις. Όλες σημειώθηκαν, σε διαφορετικά σημεία, μέσα στο διάστημα μία ώρας το πρωί της Δευτέρας.

Οι πρώτες ήταν δύο εκρήξεις στην παράκτια Ταρτούς, η οποία ελέγχεται από τη Δαμασκό. Οι αναφορές για τους νεκρούς κυμαίνονται μεταξύ 32 και 35 (σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο και τις αναφορές του πρακτορείου SANA) και φαίνεται ότι η πρώτη έγινε με παγιδευμένο όχημα και η δεύτερη με καμικάζι.

Στη συνέχεια, έκρηξη με όχημα που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά σημειώθηκε στο Μπαμπ Ταντρούμ της Χομς. Ο απολογισμός βρισκόταν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στους τρεις νεκρούς.

Η τελευταία έκρηξη σε περιοχή που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση σημειώθηκε στο αλ Σαμπουρά, που βρίσκεται στον οδικό άξονα που συνδέει Βηρυτό και Δαμασκό. Οι αναφορές μιλούν για έναν νεκρό.

Η έκρηξη στη Χασάκα, την οποία αντιθέτως ελέγχουν οι Κούρδοι της YPG, έγινε με μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια, ο προπαγανδιστικός βραχίονας των τζιχαντιστών, το πρακτορείο Amaq, υποστήριξε πως η επίθεση έγινε από μέλη της ISIS.

Σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο, στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία μέλη των κουρδικών δυνάμεων και τραυματίστηκε «αριθμός άλλων», ενώ το Amaq από την πλευρά του έκανε λόγο για 15 θύματα (νεκρούς και τραυματίες) συνολικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024