Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η G20 αναγνώρισε την ανάγκη ισχυρής ανάπτυξης και μείωσης των ανισοτήτων

Η G20 αναγνώρισε την ανάγκη ισχυρής ανάπτυξης και μείωσης των ανισοτήτων

Στη σύνοδο της G20 αναγνωρίστηκε η ανάγκη ισχυρότερης ανάπτυξης και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, όπως δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, τόνισε ο Μπ.Ομπάμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε νέο δρόμο ανάπτυξης για να δώσουμε νέα πνοή» επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται, το μήνυμά της Κρ.Λαγκάρντ προς πάσα κατεύθυνση.

Στη σύνοδο της G20 αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, όπως δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών.

Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η ανισότητα στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρόκ Ομπάμα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για να δώσουμε νέα πνοή στην παγκόσμια οικονομία» επισήμανε ο Κινέζος πρόεδρος.

Πιο πρακτική η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τόνισε τη σημασία οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να μην μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά να εφαρμόζονται.

Όπως είπε η Λαγκάρντ μιλώντας μετά τη Σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20), αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη και ότι αυτή πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς. Όπως επισήμανε, η ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλή για πολύ μεγάλο διάστημα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά και να εφαρμόζονται.

Σι Τζινπίνγκ: Αποφασισμένοι να ανοίξουμε νέο δρόμο ανάπτυξης

Η Ομάδα των 20 (G20) θα πρέπει να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία πολιτικής, ανάμεσά τους δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα, καθώς και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους και να διερευνήσει τις μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το να βασίζεται κανείς μόνο σε δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές δεν λειτουργεί για την παγκόσμια οικονομία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για να δώσουμε νέα πνοή στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Σι σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G20 στην κινεζική πόλη Χανγκτζόου.

Ο Κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η σύνοδος επικύρωσε το σχέδιο της G20 για την Καινοτόμο Ανάπτυξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024