
Φόροι ύψους 30 δισ. ευρώ σε πέντε μήνες
Στο αστρονομικό ύψος των 30 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των άμεσων και έμμεσων που ευελπιστεί να εισπράξει η κυβέρνηση από το τέλος Σεπτεμβρίου ώς και το τέλος Ιανουαρίου του 2017 για να αποφύγει το επώδυνο ραντεβού με τον «κόφτη».
Στο αστρονομικό ύψος των 30 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των άμεσων και έμμεσων που ευελπιστεί να εισπράξει η κυβέρνηση από το τέλος Σεπτεμβρίου ώς και το τέλος Ιανουαρίου του 2017 για να αποφύγει το επώδυνο ραντεβού με τον «κόφτη».
Όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, το ημερολόγιο της Εφορίας προβλέπει τουλάχιστον δύο φορολογικά σοκ κάθε μήνα μέσω των οποίων μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάτοχοι ακινήτων καλούνται να κρατήσουν όρθιο το κράτος.
Συγκεκριμένα, σε 150 ημέρες οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλη επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2017.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο λογαριασμός των έμμεσων φόρων περιλαμβάνει αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης. Η νέα επιβάρυνση θα έλθει βάσει μνημονίου τον ιανουάριο του 2017.
Ωστόσο, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να τη φέρει από τις 15 Οκτωβρίου.
* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ελ Ομπάιντ
- Η Ουκρανία υπογράφει σύμβαση με τη Σουηδία για την αγορά 16 μαχητικών αεροσκαφών Gripen E
- Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διατάσσει τον στρατό να καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές της Χεζμπολάχ
- Παρελθόν από την Εθνική Ολλανδίας ο Ρόναλντ Κούμαν (pic)
- Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή
- Ο Τραμπ ανήγγειλε έκτακτο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος
