Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο φως κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Στο φως κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Ιδιοκτήτης και δύο εργαζόμενοι παράνομης φαρμακαποθήκης στο Περιστέρι συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ως μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων στην αγορά. Η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά-παραστατικά για την κατοχή και χονδρική πώληση φαρμάκων. Κατασχέθηκαν εκατοντάδες συσκευασίες τους.

Ιδιοκτήτης και δύο εργαζόμενοι παράνομης φαρμακαποθήκης στο Περιστέρι συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ως μέλη κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων στην αγορά.

Σε επιχείρηση-επιτόπια έρευνα, την Τετάρτη, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και επιθεωρητές του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 ευρώ, τρεις συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στον νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας 15.250 ευρώ, συναλλαγματικές αξίας 2.500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ.

Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά-παραστατικά για την κατοχή και χονδρική πώληση φαρμάκων.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους, κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και της νοθείας τροφίμων κατά συναυτουργία, καθώς και για μη επίδειξη πίνακα προσωπικού, οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 49, 58 και 46 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024