Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοικοδόμηση «με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υπόσχεται ο Ρέντσι

Ανοικοδόμηση «με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υπόσχεται ο Ρέντσι

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφερόμενος στον τραγικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. «Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια» λέει ο Ρέντσι και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες.

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στον τραγικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

«Είναι σωστό να βιαστούμε. Αλλά, πάνω από όλα, για την ανοικοδόμηση, πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πληθυσμών» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι «θα μπορεί να ελεγχθεί η χρήση κάθε λεπτού του ευρώ, αρχίζοντας από τα χρήματα που δωρίζονται μέσω κινητού».

«Πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ζωντανές κοινότητες, με ψυχή, όχι για εικόνες των καρτ ποστάλ», προσθέτει ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ματέο Ρέντσι τονίζει, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες.

«Θα χρειασθεί η δουλειά κάθε πολίτη, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με ουσιαστική προσπάθεια», υπογραμμίζει ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια» γράφει στην συνέχεια, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός 18χρονου νέου, «ο οποίος του χρόνου θα δώσει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου, χωρίς να έχει πια τους γονείς του να τους διηγηθεί αν έγραψε καλά, διότι τους στέρησε την ζωή ο σεισμός».

«Η χώρα μας ξέρει πώς να αντιδράσει. Είμαστε καλοί και γενναιόδωροι, η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», γράφει, τέλος, ο Ματέο Ρέντσι, στο κείμενό του που ανάρτησε στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024