Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διχασμός για τον τρόπο υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών

Διχασμός για τον τρόπο υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών

Μετ' εμποδίων προχωρεί η διαδικασία για το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών και την εναρμόνισή τους με τις εμπορικές, καθώς η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί έχει συνεδριάσει μόλις δύο φορές και είναι χωρισμένη στα δύο.

Μετ’ εμποδίων προχωρεί η διαδικασία για το νέο σύστημα αντικειμενικών τιμών και την εναρμόνισή τους με τις εμπορικές, καθώς η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί έχει συνεδριάσει μόλις δύο φορές και είναι χωρισμένη στα δύο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, φορείς που συμμετέχουν στις συζητήσεις κάνουν λόγο για δύο γραμμές:

  • Σύμφωνα με τη μια εισήγηση, σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου πρέπει να υπάρχει πιστοποιημένος εκτιμητής, ο οποίος θα ορίζει κατά περίπτωση την αξία, με βάση την οποία θα υπολογίζονται και οι φόροι. Γνώστες του αντικειμένου έλεγαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και θα σηματοδοτούσε επιστροφή στο παρελθόν, όταν δεν υπήρχαν αντικειμενικές αξίες και οι εφοριακοί όριζαν κατά το δοκούν την αξία του ακινήτου, χρησιμοποιώντας συγκριτικά στοιχεία.
  • Η δεύτερη εισήγηση είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, η οποία θα προκύπτει από τις πραγματικές συναλλαγές, όπως αυτές αποτυπώνονται στις συμβολαιογραφικές πράξεις και θα ανανεώνεται ανά 3μηνο ή 6μηνο.

Και επί αυτής της εισήγησης, ωστόσο, διατυπώνονται ενστάσεις που αφορούν στον μεγάλο βαθμό επισφάλειας με δεδομένο ότι οι συναλλαγές είναι περιορισμένες.

Με βάση τον σχεδιασμό και εάν δεν υπάρξει νέα αναβολή, το νέο σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα πρέπει να είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2017 και στη βάση αυτού να προκύψει και ο φόρος ακινήτων του επόμενου έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024