
Η Μόστρα σηκώνει αυλαία την Τετάρτη, αλλά χωρίς εορτασμούς
...
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με μία σεμνή τελετή έναρξης, χωρίς τους συνηθισμένους εορτασμούς που τη συνοδεύουν. Το Φεστιβάλ αποφάσισε να ακυρώσει το γεύμα της έναρξης και το γκαλά δίπλα στο νερό, ως φόρο στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού.
Οι εορτασμοί επρόκειτο να ακολουθήσουν την πρεμιέρα της ταινίας «La La Land» του Νταμιέν Σαζέλ που θα προβληθεί στην έναρξη του Φεστιβάλ.
Η ταινία θα προβληθεί κανονικά, ενώ δεν θα επηρεαστούν και οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί έξω από το σινεμά Λίντο.
Η απόφαση για ακύρωση των εορτασμών ελήφθη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, μαζί με την Μπιενάλε της Βενετίας που είναι ο οργανισμός που διοργανώνει και το Φεστιβάλ της Βενετίας.
Σε ανακοίνωσή της, η Μπιενάλε εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού και την αλληλεγγύη της για τους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τον σεισμό.
Σημειώνεται ότι ταινίες των Ντάμιεν Σαζέλ, Τομ Φορντ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Τέρενς Μάλικ, Πάμπλο Λαρέν, Φρανσουά Οζόν και Βιμ Βέντερς θα προβληθούν -μεταξύ άλλων- στο διαγωνιστικό τμήμα του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στις 19 και 20 Μαΐου – Τι θα συζητήσουν με τον Σι
- Play outs: Με νίκη ο Αστέρας κλειδώνει την παραμονή και υποβιβάζονται Πανσερραϊκός, ΑΕΛ
- Νέα Υόρκη: Μεθυσμένος οδηγός έχασε τον έλεγχο και παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
- Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του
- Εθνική Τράπεζα: Τα… μαζεύει για τη χρέωση 0,80 ευρώ σε λογαριασμό – Το μήνυμα σε πελάτες
- Έτσι η Eurovision γίνεται παγκόσμια γεωπολιτική υπερδύναμη – Καναδάς και Ασία τα μεγάλα στοιχήματα

