Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tο εσωτερικό της γαλλικής κυβέρνησης αγγίζει η διαφωνία για το μπουρκίνι

Tο εσωτερικό της γαλλικής κυβέρνησης αγγίζει η διαφωνία για το μπουρκίνι

Η διαμάχη για την απαγόρευση του μπουρκίνι δεν αφήνει ήσυχη την πολιτική σκηνή στη Γαλλία, φτάνοντας μέχρι και στο εσωτερικό της κυβέρνησης -με τον πρωθυπουργό να διαφωνεί με την υπουργό Παιδείας για την εφαρμογή του μέτρου και τον «φάκελο» να πηγαίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την ίδια ώρα, η χώρα συζητά το περιστατικό στην παραλία της Νίκαιας όπου οι αστυνομικοί ανάγκασαν γυναίκα να βγάλει κάποια από τα ενδύματά της -ενώ στη συζήτηση μπαίνει και ο Νικολά Σαρκοζί, ξεκινώντας την πορεία για τις εκλογές.

Η διαμάχη για την απαγόρευση του μπουρκίνι δεν αφήνει ήσυχη την πολιτική σκηνή στη Γαλλία, φτάνοντας μέχρι και στο εσωτερικό της κυβέρνησης -με τον πρωθυπουργό να διαφωνεί με την υπουργό Παιδείας για την εφαρμογή του μέτρου και τον «φάκελο» να πηγαίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια ώρα, η χώρα συζητά το περιστατικό στην παραλία της Νίκαιας όπου οι αστυνομικοί ανάγκασαν γυναίκα να βγάλει κάποια από τα ενδύματά της -ενώ στη συζήτηση μπαίνει και ο Νικολά Σαρκοζί, ξεκινώντας την πορεία για τις εκλογές.

Οργανώσεις δικαιωμάτων που θεωρούν πως η απαγόρευση συνιστά διάκριση έχουν πλέον στραφεί νομικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να αποφανθεί εντός δύο ημερών.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε την Πέμπτη σε συνέντευξή του στο BFM ΤV ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν «είναι εφαρμογή των κανονισμών». Ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζεται, είχε εκφράσει την «κατανόησή» του για τους δημάρχους που είχαν προχωρήσει στην αμφιλεγόμενη απαγόρευση, αν και είχε πει πως δεν σκοπεύει να τη νομοθετήσει σε εθνικό επίπεδο.

Οι αναφορές του πρωθυπουργού την Πέμπτη έγιναν αντιληπτές στη δημόσια σφαίρα ως «απάντηση» -όπως ενδεικτικά την χαρακτηρίζουν η Monde ή η Liberation- στα σχόλια της υπουργού Παιδείας Ναζάτ Μπελκασέμ.

Η Μπελκασέμ είχε πει πως «δεν είναι καλοδεχούμενη η διάδοση συλλήψεων» για μπουρκίνι. «Μέχρι πού θα φτάσουμε για να εξακριβώσουμε εάν μία ενδυμασία είναι συμβατή με τα χρηστά ήθη;» αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας πως η ίδια είναι αντίθετη με το μπουρκίνι.

Την ίδια στιγμή, ο Νικολά Σαρκοζί -που πρόσφατα δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά την προεδρία- επανήλθε στο ζήτημα, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» το μπουρκίνι, το οποίο κατ’ αυτόν «υποστηρίζει το ριζοσπαστικό Ισλάμ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024