Πίσω από κάθε νεκρό στον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία κρύβεται και ένα δράμα, όμως μία ιστορία συγκινεί ιδιαίτερα τους Ιταλούς επειδή ενσαρκώνει το ότι η χώρα βιώνει τη νέα καταστροφή ως επανάληψη εκείνης του 2009: Είναι η ιστορία της νεαρής Μαρτίνα Τούρκο, που είχε εγκαταλείψει τη Λ’Άκουιλα μετά τον σεισμό και κατέληξε να χάνει την κόρη της, ηλικίας 18 μηνών, από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η μητέρα, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, είχε αποφασίσει να φύγει από τη Λ’Άκουιλα μετά την τρομακτική εμπειρία του 2009.

Η κόρη της, Μαρισόλ, κοιμόταν στο κρεβάτι της στην Αρκουάτα ντελ Τρόντο όταν ήρθε ο σεισμός των έξι βαθμών στις 03:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την Τετάρτη, η νεαρή μητέρα βρέθηκε σε νοσοκομείο του Τορέτε ντι Ανκόνα, έχοντας ανασυρθεί τραυματισμένη από τα ερείπια του σπιτιού της.

Ο σύντροφός της, Μασιμιλιάνο, είχε μεταφερθεί επίσης τραυματισμένος σε άλλο νοσοκομείο στο Ασκόλι Πιτσένο. Στο νεκροτομείο βρισκόταν η σορός της μικρής Μαρισόλ.

Μεταξύ των συγγενών που βρέθηκαν για την αναγνώριση της σορού ήταν ο παππούς της, που ήταν κι ο πρώτος που είχε φτάσει στα ερείπια του σπιτιού: «Στην αρχή φοβόμουν να πλησιάσω επειδή ήταν επικίνδυνα, αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι δεν με ένοιαζε τίποτα, έπρεπε να ψάξω να τους βρω» λέει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ