Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας

Στην Αθήνα ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον Λευτέρη Πετρούνια κατά την άφιξη του τελευταίου γκρουπ της ελληνικής ομάδας που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μαζί με τον Πετρούνια ήταν οι συναθλητές του, Βάσω Μιλλούση και Βλάσης Μάρας, η Βαρβάρα Φίλιου, τα πέντε κορίτσια του ανσάμπλ με τις προπονήτριές τους, τα δύο κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης και η ομάδα πόλο, η οποία βγήκε πρώτη και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Υποδοχή ήρωα επεφύλαξαν στον Λευτέρη Πετρούνια κατά την άφιξη του τελευταίου γκρουπ της ελληνικής ομάδας που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μαζί με τον Πετρούνια ήταν οι συναθλητές του, Βάσω Μιλλούση και Βλάσης Μάρας, η Βαρβάρα Φίλιου, τα πέντε κορίτσια του ανσάμπλ με τις προπονήτριές τους, τα δύο κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης και η ομάδα πόλο, η οποία βγήκε πρώτη και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Παρά την κούραση μετά από ένα ταξίδι 15 ωρών (σ.σ. από το Ρίο μέσω Ρώμης στην Αθήνα) ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων εμφανίστηκε με το χαμόγελο στα χείλη και με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

«Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου. Έχουμε περάσει δύσκολα χρόνια και πολλές αποτυχίες για να φθάσουμε μέχρι εδώ. Για να φθάσουμε εδώ πρώτα αποτύχαμε, αν δεν μάθεις να χάνεις δεν θα κεδρίσεις, δεν θα φθάσεις εδώ,» είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους δημοσιογράφους.

«Είναι πολύ περίεργη η στιγμή της προσγείωσης. Σε άλλες περιπτώσεις θα έκανα ένα με δύο βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος για τον Εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας ενός αθλητής. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του. Η μεγαλύτερη μου ευχή από όταν ήμουν μικρός ήταν να ξυπνήσω και να είναι το άθλημα σε ανταπόκριση όπως το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν θα γίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον το πλησιάσαμε. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των διακοπών και θα επιστρέψουμε για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος να έχουμε μια με δύο δυνατές τετραετίες. Αρχικό στόχος είναι η πρώτη τετραετία,» πρόσθεσε.

«Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς θέλουμε περισσότερη στήριξη βέβαια. Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη εποχή φέραμε τόσα μετάλλια, με περισσότερη στήριξη πιστεύουμε ότι θα κάνουμε θαύματα. Κάαμε κλήρωση για την τελετή λήξης. Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα και συνεργαζόμαστε κιόλας».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, αφού τελείωσε τις δηλώσεις, χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα για να διασχίσει μια απόσταση 50 μέτρων μέχρι το όχημα που θα μετέφερε την ελληνική αποστολή στο Προεδρικό Μέγαρο. Και αυτό γιατί ο κόσμος τον αγκάλιαζε τον φιλούσε, τον ευχαριστούσε, του πρόσφεραν λουλούδια, ενώ μικρά παιδιά έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ ο ίδιος ανταποκρινόταν με ένα χαμόγελο σε κάθε έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα με τα παιδιά, καθώς σταματούσε σχεδόν σε κάθε παιδί. Δίπλα του ήταν η μητέρα του που είχε έρθει να τον υποδεχθεί, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Περιστερίου, συγγενείς και φίλοι.

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας,πριν ακόμα φύγει από το Ρίο, δήλωσε ευλογημένος , γράφοντας στο instagram. «Ένα όνειρο και ένας στόχος ολοκληρώθηκαν και αισθάνομαι ευλογημένος για την εμπειρία που έζησα, Αντίο λοιπόν Ρίο και σε ευχαριστώ για τις καταπληκτικές στιγμές. Ελλαδάρα μου ερχόμαστε!»

Σπύρος Καπράλος: «Ασφαλώς είναι μια από τις πιο πετυχημένες αποστολές, είχαμε να πάρουμε χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αυτή τη φορά η ελληνική ομάδα έφερε τρία χρυσά μετάλλια, συνολικά έξι μετάλλια, που είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή που είχαμε από την Αθήνα και έδειξαν αυτά τα παιδιά πως, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασαν όλη αυτή την τετραετία, ετοιμαζόμενοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έχουν τη δύναμη και τη θέληση και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Και δεν ήταν μόνο οι έξι Ολυμπιονίκες με τα μετάλλια, αλλά ήταν οι 31 στους 95 αθλητές που μετείχαν στην αποστολή, που μπήκαν στους οκτώ πρώτους, αλλά και όλα τα παιδιά, γιατί έχουμε 95 αθλητές που πήραν την πρόκριση για το Ρίο. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί προκρίσεις έχουν γίνει κάτω από συνθήκες πολύ δύσκολες».

Ισίδωρος Κούβελος: «Οι συνθήκες στο Ρίο ήταν πολύ δύσκολες, ίσως η δυσκολότερη Ολυμπιάδα από αυτές που έχω ζήσει εγώ σαν αρχηγός, όμως η θέληση των παιδιών, η πίστη και οι επιτυχίες μάς έδωσαν μεγάλη χαρά και μεγάλη δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε. Αυτά τα παιδιά πραγματικά έχουν κερδίσει την Αριστεία και δεν είναι μόνο τα μετάλλια, είναι και όλα τα παιδιά που μπορεί να μην μπήκαν στην οκτάδα, αλλά προσπάθησαν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια δύσκολη υπόθεση. Τα παιδιά αυτά είναι νικητές και μόνο που κατάφεραν να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εγώ είμαι πολύ περήφανος, που ήμουν αρχηγός αυτής της μοναδικής αποστολής και αυτής της ομάδας και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, γιατί πραγματικά έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες. Ήταν κάτι που το είχε ανάγκη η πατρίδα και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Ελπίζω αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ να συνεχιστεί, να υπάρξουν οι δυνατότητες για να έχει μια συνέχεια, γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πραγματικά έδωσε την απάντηση. Και είναι μια απάντηση πολύ ηχηρή. Ελπίζω, όπως είπαν κάποιοι πριν από μένα, να μην μας θυμούνται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Τώρα ξεκινάνε ήδη οι προετοιμασίες και ο προγραμματισμός για το Τόκιο και πρέπει όλοι μαζί, αν πραγματικά τους ενδιαφέρει και θέλουν να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, να είναι κοντά για να ξεκινήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό που θα είναι τετραετής, για να μπορέσει η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024