Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Park», «Blind Sun» και «Sandy Beach»: Τρεις ελληνικές ταινίες στο Τορόντο

«Park», «Blind Sun» και «Sandy Beach»: Τρεις ελληνικές ταινίες στο Τορόντο

...

Αγγελική Στελλάκη

Στάση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα κάνει η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου Park, πριν ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Το Park θα συμμετάσχει στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ.

Η ταινία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ανάμεσα στις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα νεόκτιστα τουριστικά θέρετρα, ο 17χρονος Δημήτρης και η παρέα του ταξιδεύουν στο «ένδοξο» παρελθόν μέσα από το παρακμιακό παρόν, δημιουργώντας το πορτραίτο μιας κοινωνίας απροετοίμαστης για τη βίαιη πτώση.

Ως πρότζεκτ σε εξέλιξη το Park έλαβε σημαντικές διακρίσεις -έλαβε βραβείο work in progress στο Κάρλοβι Βάρι, ενώ συμμετείχε στο Sundance Lab.

Παράλληλα, στο τμήμα Vanguard (όπου προβάλλονται ταινίες πρωτοποριακές ή στα όρια) θα προβληθεί το Blind Sun της Τζόις Νασγουάτι. Η ταινία δείχνει τον ήρωα να περιπλανιέται σε μια απρόσωπη ελληνική πραγματικότητα, όπου οι πειρασμοί και οι ψευδαισθήσεις μεγεθύνονται κάτω από το πρίσμα ενός καυτού ήλιου.

Η μικρού μήκους ταινία Sandy Beach του Θάνου Παπαστεργίου θα προβληθεί και αυτή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παπαστεργίου -ο οποίος έχει εργαστεί ως ενδυματολόγος σε ταινίες όπως το Attenberg και οι Άλπεις- αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας (Θεανώ Βασιλείου) και του πατέρα της (Χρήστος Καλαβρούζος), οι οποίοι πηγαίνουν για το καθημερινό τους μπάνιο στην Κρήτη. Κάτι όμως θα αλλάξει την ρουτίνα της μέρας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και θεωρείται το σημαντικότερο Φεστιβάλ για τη βορειοαμερικανική αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024