Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Τετάρτη, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις.
Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 1,17%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 565,62 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ.
Στον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,09% στα 1,57 ευρώ, η Eurobank υποχωρεί κατά 0,88% στα 0,449 ευρώ, η Εθνική ενισχύεται κατά 00,53% στα 0,188 ευρώ, ενώ η Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη στα 0,131 ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%.
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+0,46%) και της Τεχνολογίας (+0,14%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,22%) και των Ταξιδιών (-1,07%).
Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 22 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας +5,30%, Κυριακούλης +9,80% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +2,18%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΤΟΝ -9,76%, Δρομέας -9,35% και Autohellas -8,94%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07% και διαμορφώνεται στα 1,1295 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 113,267 γεν, στο 0,8564 με τη στερλίνα και στο 1,0887 με το ελβετικό φράγκο.
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,08% στα 1,3188 δολάρια. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,06% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 100,254 γεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442