Την προεδρία της Γαλλίας θα διεκδικήσει ο Νικολά Σαρκοζί
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017. Ο υποψήφιος για την προεδρία προωθεί ατζέντα σκληρών μέτρων για Ισλάμ, μεταναστευτικό και θέματα ασφαλείας, σε μία προσπάθεια να «κλέψει» ψήφους από τη Μαρίν Λεπέν.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σαρκοζί ανέφερε: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ένιωσα ότι έχω τη δύναμη να ηγηθώ αυτής της διαμάχης, σε μία ταραγμένη περίοδο της ιστορίας μας».
Ο 61 ετών Σαρκοζί έχασε το 2012 την προεδρία από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα μη δημοφιλής.
Ο Σαρκοζί, πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012.
Αν και απολαμβάνει ακόμα τη στήριξη μεγάλου μέρους της Δεξιάς, δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε μεγάλη μερίδα των Γάλλων. Όπως σημειώνει ο Guardian, πολλοί τον αποκαλούσαν «πρόεδρο των πλουσίων», ενώ η Γαλλία που άφησε πίσω του ο Σαρκοζί είχε πολύ περισσότερους άνεργους από αυτή που παρέλαβε.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εκτιμά ότι η ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα θα ενισχύσουν τις πιθανότητές του να βρεθεί και πάλι στο «τιμόνι» της Γαλλίας.
«Μάς έχει κηρυχθεί πόλεμος» δήλωσε πρόσφατα ο Σαρκοζί. «Πόλεμος. Η Γαλλία δεν πρέπει να δείξει έλεος, πρέπει να σπρώξει αυτόν τον φόβο προς την άλλη πλευρά» τονίζει.
Ο υποψήφιος για την προεδρία προωθεί ατζέντα σκληρών μέτρων -πιο σκληρά από την ατζέντα του 2012- για Ισλάμ, μεταναστευτικό και θέματα ασφαλείας, σε μία προσπάθεια να «κλέψει» ψήφους από τη Μαρίν Λεπέν.
Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί προτείνει τον περιορισμό των δικαιωμάτων που αφορούν την γαλλική ταυτότητα για παιδιά που έχουν γεννηθεί από ξένους γονείς, απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας σε πανεπιστήμια, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και την απαγόρευση εναλλακτικών γευμάτων στα σχολεία (όπου υπάρχουν γεύματα που δεν περιλαμβάνουν χοιρινό).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς βρέθηκαν τα ρούχα της Σαρλίζ Θερόν στο πλατό του Memento
- Κοζάνη: Ένας τραυματίας από τη φωτιά – Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιομαντέ – Συμφωνία 100 εκατομμυρίων με τη Λειψία
- Λίβανος: Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στα νότια εμποδίζουν την ανάπτυξη του στρατού της χώρας
- Πέντε Βόσνιοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας
- Αλεξανδρούπολη: Τη ζωή τους έχασαν δύο λουόμενοι από τη Βουλγαρία
- Ο Χεζόνια επέστρεψε στο NBA – Αυτό είναι το συμβόλαιο με τους Καβαλίερς
- Σαντορίνη: Νεκρή βρέθηκε 62χρονη τουρίστρια σε καμπίνα κρουαζιερόπλοιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442