Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσή» η Βραζιλία του Νέιμαρ στα πέναλντι

«Χρυσή» η Βραζιλία του Νέιμαρ στα πέναλντι

Συγκλονιστικός ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου με τη Βραζιλία να κατακτά τελικά στα πέλαντι το χρυσό μετάλλιο με 5-4 επί της Γερμανίας. Με 1-1 είχε λήξη τόσο ο κανονικός αγώνας όσο και η παράταση.

Συγκλονιστικός ο τελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου με τη Βραζιλία να κατακτά τελικά στα πέλαντι το χρυσό μετάλλιο με 5-4 επί της Γερμανίας. Με 1-1 είχε λήξη τόσο ο κανονικός αγώνας όσο και η παράταση.

Η «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης. Η Βραζιλία είχε «ανοίξει» το σκορ με το φάουλ του Νεϊμάρ στο 26΄, ενώ η Γερμανία ισοφάρισε με τον Μάιερ στο 59΄.

Νωρίτερα, η Νιγηρία νίκησε 3-2 την -έκπληξη του τουρνουά- Ονδούρα στον «μικρό τελικό» και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Γερμανοί έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 11΄, ωστόσο το μακρινό σουτ του Μπραντ κατέληξε στο δοκάρι, ενώ η Βραζιλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ. Στη συνέχεια τα «πάντσερ» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η επιθετική προσπάθειά τους στο 30΄ «σταμάτησε» ξανά στο δοκάρι. Στο 35΄ ο Σβεν Μπέντερ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο έστειλε γι’ ακόμη μια φορά την μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά η Γερμανία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59΄ με το σουτ από το ύψος του πέναλτι του Μάιερ, ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Τόλγιαν από δεξιά, με αποτέλεσμα να «παγώσει» το «Μαρακανά». Στο επόμενο ημίωρο το 1-1 δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι Βραζιλία και Γερμανία έλυσαν τις… διαφορές τους στα πέναλντι. Εκείη Βραζιλία επικράτησε με 5-4, με τον Νεϊμάρ να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλντι.

Τα πέναλντι:

Γκίντερ 0-1

Ρενάτο Αουγκούστο 1-1

Νιαμπρί 1-2

Μαρκίνιος 2-2

Μπραντ 2-3

Ραφίνια 3-3

Σίλε 3-4

Λουάν 4-4

Πέτερσεν Απέκρουσε ο Γουέβερτον

Νεϊμάρ 5-4

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροτζέριο Μικάλε): Γουέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο, Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (70΄ Φελίπε Άντερσον), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (95΄ Ραφίνια), Γουάλας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σίλε, Σβεν Μπέντερ, Μάιερ, Λαρς Μπέντερ (67΄ λ. τρ. Πρέμελ), Ζέλκε (76΄ Πέτερσεν), Μπραντ, Νιαμπρί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024