Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aνατολική Τουρκία: Έξι νεκροί, 219 τραυματίες σε επιθέσεις στην αστυνομία

Aνατολική Τουρκία: Έξι νεκροί, 219 τραυματίες σε επιθέσεις στην αστυνομία

Με διαφορά ωρών, δύο βομβιστικές επιθέσεις χτύπησαν κτίρια της αστυνομίας στην ανατολική Τουρκία, στοιχίζοντας τη ζωή σε συνολικά τουλάχιστον έξι άτομα και τραυματίζοντας 219. Η πρώτη έγινε στο Βαν με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, η δεύτερη και ισχυρότερη στο Ελαζίγ. Οι υποψίες πέφτουν σε κούρδους αυτονομιστές του PKK.

Με διαφορά ωρών, δύο βομβιστικές επιθέσεις χτύπησαν κτίρια της αστυνομίας στην ανατολική Τουρκία, στοιχίζοντας συνολικά τη ζωή σε τουλάχιστον έξι άτομα και τραυματίζοντας 219. Η πρώτη έγινε στο Βαν με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, η δεύτερη, που ήταν και η ισχυρότερη στο Ελαζίγ.

Οι υποψίες πέφτουν σε κούρδους αυτονομιστές του PKK.

{{{ map }}}
Η πρώτη επίθεση στο Βαν, είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, κεντρική συνοικία της πόλης, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Παρλάκ, αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν.

Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στην «περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση», διατύπωση με την οποία οι Αρχές αναφέρονται στο PKK. Οι τρεις νεκροί είναι όλοι άμαχοι και οι τραυματίες φτάνουν τους 73, από τους οποίους οι 53 είναι πολίτες.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που ήταν τραυματισμένο και θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Anadolu.

Το Βαν, μια πόλη με μικτό κουρδικό και τουρκικό πληθυσμό και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν είχε πληγεί από τις επιθέσεις που υφίσταται η γειτονική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 10:00, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Ελαζίγ, επίσης στην ανατολική Τουρκία.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Οι πρώτες αναφορές μιλούσαν για «αρκετούς τραυματίες» ενώ στο σημείο συνέρρεαν ασθενοφόρα.

Ο πρώτος επίσημος απολογισμός από το Ελαζίγ μιλούσε για τρεις νεκρούς και 146 τραυματίες. Από αυτούς, οι 14 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024