Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επιστήμονες στο CERN κάνουν ανθρωποθυσίες... με χιούμορ 19χρονων

Οι επιστήμονες στο CERN κάνουν ανθρωποθυσίες… με χιούμορ 19χρονων

Σε μία σχετικά περίτεχνη πλάκα -που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχειλώθηκε όσο δεν πήγαινε από το «υποψιασμένο» Διαδίκτυο- επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο CERN γύρισαν βίντεο μίας παρωδίας... «ανθρωποθυσίας» που έστησαν μπροστά στο άγαλμα του θεού Σίβα στις εγκαταστάσεις. Η διοίκηση του CERN άνοιξε έρευνα, επειδή δεν βρήκε και τόσο αστείο το ότι κάποιος μπορεί να γυρίζει ό,τι βίντεο θέλει για το YouTube.

Σε μία σχετικά περίτεχνη πλάκα -που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεχειλώθηκε όσο δεν πήγαινε από το «υποψιασμένο» Διαδίκτυο- επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο CERN έστησαν μία παρωδία… «ανθρωποθυσίας» μπροστά στο άγαλμα του θεού Σίβα στις εγκαταστάσεις.

Η νυχτερινή «τελετή» καταγράφηκε σε βίντεο δήθεν κρυφής κάμερας και τελικά η διοίκηση του CERN άνοιξε έρευνα -επειδή δεν βρήκε και τόσο αστείο το ότι κάποιος μπορεί να γυρίζει ό,τι βίντεο θέλει για να ανεβάσει στο YouTube.

Το βίντεο είχε αρχίσει να διαδίδεται στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Τις εικόνες τις τραβάει κάποιος από το παράθυρο γραφείου που βλέπει στον υπαίθριο χώρο με άγαλμα του θεού Σίβα (το άγαλμα είναι δώρο της κυβέρνησης της Ινδίας στο CERN).

Στο νυχτερινό βίντεο, οκτώ άτομα ντυμένα με μαύρες κουκούλες συγκεντρώνονται μπροστά από το άγαλμα όπου και φέρνουν το θύμα της ανθρωποθυσίας (που είναι, τι άλλο, μία νεαρή στα λευκά). Η κοπέλα υποτίθεται ότι μαχαιρώνεται και ο άνδρας που τραβά το βίντεο αφήνει -σχεδόν πειστικά- να φανεί πόσο σοκαρισμένος είναι, βρίζοντας και τρέχοντας να φύγει ενώ η κάμερα κουνιέται.

Το CERN δεν βρήκε την πλάκα τόσο αστεία επειδή σήμαινε ότι οι ανοικτοί του χώροι μπορούν, τελικά, να γίνουν εύκολα σκηνικό για όποιον έχει άδεια να μπει στις εγκαταστάσεις. Αναγκαστικά, αυτό εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλειά του.

«Οι σκηνές γυρίστηκαν στις εγκαταστάσεις μας χωρίς επίσης άδεια ή γνώση μας» ανέφερε εκπρόσωπος του CERN στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το CERN δεν εγκρίνει τέτοιου είδους αστεία που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις για την επιστημονική φύση του έργου μας» ανέφερε. Η διοίκηση ξεκίνησε «έρευνα που θα γίνει εσωτερικά», ανέφερε, ενώ από την πλευρά της η αστυνομία της Γενεύης ανέφερε πως είναι μεν ενήμερη αλλά δεν της ζητήθηκε να συμμετέχει στην έρευνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024