Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς πακέτο παροχών η πρωθυπουργική παρέμβαση στην ΔΕΘ

Χωρίς πακέτο παροχών η πρωθυπουργική παρέμβαση στην ΔΕΘ

Φάκελο με προτεραιότητες, εκκρεμότητες και το σχεδιασμό όλων των υπουργείων αναμένει έως το τέλος Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να οριστικοποιήσει την ατζέντα της πρωθυπουργικής παρέμβασης από το βήμα της ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πλήρη φάκελο με προτεραιότητες, εκκρεμότητες και γενικότερα τον σχεδιασμό όλων των υπουργείων αναμένει έως το τέλος Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να οριστικοποιήσει την ατζέντα της πρωθυπουργικής παρέμβασης από το βήμα της ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο προσδοκούν ότι μέσα από τις υπουργικές προτάσεις θα προκύψουν αξιοποιήσιμα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και συνακόλουθα θα δώσουν ανάσες στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν όψει ενός δύσκολου φθινοπώρου.

Κυβερνητικοί παράγοντες που επικαλούνται Τα Νέα, δίνουν έμφαση σε κινήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εικόνα της κυβέρνησης και να εκπέμψουν ένα στίγμα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά σπεύδουν να διαχωρίσουν αυτές τις κινήσεις από ένα πακέτο παροχών, ανάλογα με εκείνα που συνόδευαν κατά το παρελθόν τις πρωθυπουργικές ομιλίες στη ΔΕΘ.

Το μήνυμα είναι ότι στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ δεν υπάρχει περιθώριο για εξαγγελίες παροχών – και υπό αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει περισσότερο να μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, με αιχμή τις διαβεβαιώσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη, την έναρξη των επίσημων συζητήσεων για ρύθμιση του χρέους, καθώς και τη δίκαιη κατανομή του όποιου κοινωνικού μερίσματος προκύψει με το τέλος του υφεσιακού κύκλου για την ελληνική οικονομία.

Εντός της εβδομάδας, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει σειρά συσκέψεων στο Μαξίμου για να συμπληρωθεί η νέα πρωθυπουργική ατζέντα, η οποία έχει ως αφετηρία την ενίσχυση του πολιτικού «φλερτ» με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Στις 25 Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός θα δηλώσει «παρών» στις εργασίες των σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι και πιθανότατα θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου δρομολογείται η συνάντηση στην Αθήνα των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινής ατζέντας κατά της παρατεταμένης λιτότητας, όπως και για έναν νέο ευρωπαϊκό σχεδιασμό για το Προσφυγικό.

Ακολουθούν, η Σύνοδο της ΕΕ (στην Μπρατισλάβα) και η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη (22-24 Σεπτεμβρίου), όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για δεύτερη συνεχή φορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024