Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρουέν: Κατηγορητήριο σε άλλον έναν ύποπτο σε σχέση με την σφαγή του ιερέα

Ρουέν: Κατηγορητήριο σε άλλον έναν ύποπτο σε σχέση με την σφαγή του ιερέα

Υπό κράτηση τέθηκε ένας 21χρονος στη Νορμανδία, ως ύποπτος για συνεργασία σε σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στο κάδρο της δολοφονίας του ιερέα Ζακ Αμέλ στο τέλος Ιουλίου. Ο νεαρός είχε επικοινωνία με τους δύο δράστες της επίθεσης, οι οποίοι είχαν πέσει νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Υπό κράτηση τέθηκε ένας 21χρονος στη Νορμανδία, ως ύποπτος για συνεργασία σε σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στο κάδρο της δολοφονίας του ιερέα Ζακ Αμέλ στο τέλος Ιουλίου.

Ο άνδρας, όπως αναφέρουν διαρροές από την αστυνομία σε Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αντέλ Κερμίς και Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν, οι οποίοι στις 26 Ιουλίου εισέβαλαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στην Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία και έκοψαν τον λαιμό του 85χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Τις μέρες πριν την επίθεση, ο ύποπτος ταξίδεψε από την πόλη του, κοντά στην Τουλούζ, στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ όπου και διανυκτέρευσε, πρόσθεσε η πηγή.

Ο νεαρός, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, παραδέχθηκε ότι διανυκτέρευσε εκεί αλλά υποστήριξε στους ερευνητές ότι έφυγε την επόμενη μέρα επειδή δεν είχε καλή σχέση με τους Κερμίς και Πετιζάν.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά ποσόν οι δύο δράστες είχαν συνεργούς στην Γαλλία και αν είχαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στα τέλη του περασμένου μήνα προφυλακίστηκε επίσης και ένας ξάδερφος του Πετιζάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024