Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O Φιντέλ κλείνει τα 90, η Κούβα γιορτάζει με σάλσα και... πούρο 90 μέτρων

O Φιντέλ κλείνει τα 90, η Κούβα γιορτάζει με σάλσα και… πούρο 90 μέτρων

«Μέχρι τα 90, και σε άλλα 90!»: Με τέτοιες ευχές, χορούς στην παραλία και αφιερώσεις κάθε είδους -όπως ένα πούρο μήκους τόσων μέτρων όσα και τα χρόνια του σε αυτή τη Γη- γιορτάζει η Κούβα τα γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος κλείνει εννέα δεκαετίες ζωής. Ο εμβληματικός ηγέτης μπορεί να έχει δώσει εδώ και χρόνια τα ηνία της διακυβέρνησης στον αδερφό του, όμως στην καρδιά της χώρας παραμένει το σύμβολο της ηγεσίας.

«Μέχρι τα 90, και σε άλλα 90!»: Με τέτοιες ευχές, χορούς στην παραλία και αφιερώσεις κάθε είδους -όπως ένα πούρο μήκους τόσων μέτρων όσα και τα χρόνια του σε αυτή τη Γη- γιορτάζει η Κούβα τα γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος κλείνει εννέα δεκαετίες ζωής.

Ο εμβληματικός ηγέτης μπορεί να έχει δώσει εδώ και χρόνια τα ηνία της διακυβέρνησης στον αδερφό του, όμως στην καρδιά της χώρας παραμένει το σύμβολο της ηγεσίας.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, εκατοντάδες κόσμου γιόρτασαν στην παραλία Μαλεκόν της Αβάνα, με δυνατή μουσική, χορούς σάλσα, αρκετό ρούμι και φόντο μία καταιγίδα στον ωκεανό που δεν κατάφερε να τους πτοήσει.

O ίδιος ο Φιντέλ μπορεί να έλειπε -οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι σπανιότατες τα τελευταία χρόνια- όμως η δύναμη του συμβόλου που παραμένει για την Κούβα ήταν η κυρίαρχια παρουσία.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κούβα τιμά τον Φιντέλ Κάστρο με κάθε είδους μικρές διοργανώσεις και εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του ή αυτοσχέδια «αφιερώματα».

Ένα από αυτά, ίσως το πιο αξιοσημείωτο, είναι το πούρο μήκους… 90 μέτρων που έφτιαξε ο Χοσέ Καστελάρ Καΐρο. Ο Καΐρο είναι γνωστός για τα μεγάλων φιλοδοξιών πούρα που στρίβει και υπερήφανος κάτοχος πέντε σχετικών παγκόσμιων ρεκόρ.

«Το αφιερώνω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι αξιωματούχος της βρετανικής πρεσβείας πιστοποίησε το μήκος του πούρου και θα ενημερώσει σχετικά την επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για τα δέοντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024