Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ο επικεφαλής της ISIS σε Αφγανιστάν, Πακιστάν

Νεκρός ο επικεφαλής της ISIS σε Αφγανιστάν, Πακιστάν

Ο ηγέτης οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από αμερικανικό drone σε ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν. Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χαφίζ Σαΐντ Χαν σκοτώθηκε σε πλήγμα στις 26 Ιουλίου.

Ο ηγέτης οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από αμερικανικό drone σε ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ηγέτης της ISIS στο Χορασάν, Χαφίζ Σαΐντ Χαν, μαζί με ανώτερους αξιωματούχους και μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στις 26 Ιουλίου στην περιοχή Κοτ, στην επαρχία Ναγκαχάρ» είπε ο αφγανός πρεσβευτής στο πρακτορείο Reuters.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χαφίζ Σαΐντ Χαν σκοτώθηκε σε πλήγμα στις 26 Ιουλίου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπό αμερικανικής ηγεσίας συνασπισμού στην Καμπούλ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι αυτές βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο Καν, πρώην μέλος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Νωρίτερα μέσα στο 2016 υπήρξαν πληροφορίες για τον θάνατό του, οι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024