Μαντώ Σιώμου

Οι δημοφιλείς ξένες σειρές της δεκαετίας του ’80 «Αλφ ο Εξωγήινος» και «Ο ιππότης της ασφάλτου», το «Baywatch», το «The Sopranos», μέχρι τα πιο πρόσφατα «Big Bang Theory» και «Sons of Anarchy», έχουν μετατραπεί σε επιτραπέζια παιχνίδια. Κατά πως φαίνεται, κάθε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, έχει το δικό της επιτραπέζιο.

Το in.gr παρουσιάζει πέντε επιτραπέζια, που βασίζονται σε διάσημες ξένες σειρές, τις οποίες θα παρακολουθήσουμε στην μικρή οθόνη.

Star Trek: Ascendancy (2016)

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι Star Trek: Ascendancy– ένα παιχνίδι εξερεύνησης, επέκτασης και σύγκρουσης ανάμεσα στην Ηνωμένη Ομοσπονδία Πλανητών, την Αυτοκρατορία των Κλίνγκον και την Αυτοκρατορία των Ρόμουλαν- ελέγχεις τους μεγάλους πολιτισμούς του Γαλαξία ενώ παράλληλα εξερευνάς νέους κόσμους με σκοπό να επεκτείνεις και να αυξήσεις τον πολιτισμό σου. Θα ταξιδέψεις για ειρήνη και εξερεύνηση ή θα ακολουθήσεις τελικά τον δρόμο της κατάκτησης και της εκμετάλλευσης;

Η μοίρα του Γαλαξία είναι στα χέρια τριών παικτών, άνω των 14 ετών. Το παιχνίδι διαρκεί 90 με 180 λεπτά, και παρουσιάζει μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες τοποθεσίες και πλανήτες του Γαλαξία.

The Walking Dead Board Game: The Best Defense (2013)

Στο επιτραπέζιο παιχνίδι The Walking Dead, οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των Ρικ, Γκλεν, Ντάριλ, Μισόν και των άλλων χαρακτήρων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο κυριευμένο από ζόμπι. Οι παίκτες σχηματίζουν πολύτιμες συμμαχίες σκοτώνοντας ζόμπι με καραμπίνες και τόξα και προσπαθούν να γυρίσουν πίσω στον καταυλισμό τους σώοι, χωρίς να χάσουν μέλη της ομάδας. Εάν κάποιο μέλος της ομάδας χαθεί δεν βγαίνει από το παιχνίδι αλλά γίνεται ζόμπι και κυνηγάει την υπόλοιπη ομάδα.

Το παιχνίδι μπορεί και να μετατραπεί από συνεργατικό σε ανταγωνιστικό, καθώς οι παίκτες μπορούν να χωριστούνε σε δύο ομάδες, σε επιζώντες και ζόμπι. Το παιχνίδι είναι αρκετά γρήγορο, διαρκεί 45-60 λεπτά και απευθύνεται σε 1-4 παίκτες ηλικίας άνω των 15 ετών.

Vikings: The Board Game (2016)

Βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά του History Channel, το Vikings: The Board Game είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής, εξερεύνησης και επιδρομών για 2 με 5 παίκτες άνω των 13ετών, που προσπαθούν να βρουν τον εσωτερικό τους Βίκινγκ.

Κάθε χειμώνα οι παίκτες, σχεδιάζουν πως θα αποκτήσουν τους κατάλληλους πόρους, ενώ ήρωες όπως ο Ράγκναρ Λόθμπροκ, η Λαγκέρθα, ο Ρόλο και ο Φλόκι τους στηρίζουν κάνοντας επιδρομές με τα πλοία τους στην θάλασσα, κάθε καλοκαίρι. Λεηλατούν θησαυρούς και ξένους πόρους, καθώς αποκτάνε και τίτλους, ώστε να εξασφαλίσουν στον παίκτη ένα καλύτερο γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι προσφορές του στον Μάντη, θα στεφθεί νικητής. Το παιχνίδι διαρκεί 90-120 λεπτά.

Α Game of thrones: The Board Game 2nd Edition (2011)

Η δεύτερη έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού, Game of thrones, εξιστορεί μια επική σύγκρουση για εξουσία σε ένα αχανές και βίαιο βασίλειο. Βασισμένο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά επικής φαντασίας του HBO, το επιτραπέζιο επιτρέπει στους παίκτες να πάρουν τον έλεγχο των μεγάλων οίκων του Γουέστερος και να ξεκινήσουν μία επική μάχη για να κατακτήσουν τον Σιδερένιο Θρόνο.

Το παιχνίδι παίζεται σε γύρους που περιέχουν τρεις φάσεις. Στην πρώτη συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που επηρεάζουν το παιχνίδι. Στην δεύτερη, απαιτείται διπλωματία και διορατικότητα, αφού είναι η φάση του σχεδιασμού, που είναι ίσως και η πιο σημαντική. Κατά τη διάρκεια, δημιουργούνται διάφορες συμμαχίες μεταξύ των παικτών με υποσχέσεις που οι παίκτες δεν τηρούν απαραίτητα με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι. Τελική φάση του παιχνιδιού είναι αυτή της δράσης όπου ξεκινάει η μάχη για τον θρόνο. Ένα παιχνίδι έξυπνου σχεδιασμού, και λεπτής διπλωματίας για 3-6 παίκτες άνω των 14ετών και διάρκεια 120-240 λεπτά.

Homeland: The Game (2015)

Το Homeland: The Game είναι ένα ημι-συνεργατικό παιχνίδι ίντριγκας, εξαπάτησης και κρυφών ρόλων που στηρίζεται στη γνωστή τηλεοπτική σειρά. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τους ρόλους των αναλυτών της CIA, που κατευθύνουν τα χρήματα του οργανισμού για την καταπολέμηση της αυξημένης παγκόσμιας τρομοκρατίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς νέες απειλές εμφανίζονται συνεχώς ενώ κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Το παιχνίδι βάζει 3 έως 6 παίκτες άνω των 14ετών στον κόσμο της κατασκοπείας για 90 λεπτά.

entertainment.in.gr