Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ύποπτη για ντόπινγκ στη Γαλλία η Κελμεντί

Ύποπτη για ντόπινγκ στη Γαλλία η Κελμεντί

Η τζουντόκα Μαϊλίντα Κελμεντί, πρώτη Ολυμπιονίκης στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου στην κατηγορία των 52κ στο Ρίο, τελεί υπό προσωρινό αποκλεισμό στη Γαλλία, γιατί αρνήθηκε να δώσει δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ τον Ιούνιο. Ο γαλλικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ ζήτησε στις 16 Ιουνίου από την τζουντόκα να υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ βρισκόταν σε προπονητικό κέντρο στα νοτιοδυτικά της χώρας με άλλους Γάλλους και ξένους αθλητές.

Η τζουντόκα Μαϊλίντα Κελμεντί, πρώτη Ολυμπιονίκης στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου στην κατηγορία των 52κ στο Ρίο, τελεί υπό προσωρινό αποκλεισμό στη Γαλλία, γιατί αρνήθηκε να δώσει δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ τον Ιούνιο.

Ο γαλλικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ ζήτησε στις 16 Ιουνίου από την τζουντόκα να υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ βρισκόταν σε προπονητικό κέντρο στα νοτιοδυτικά της χώρας με άλλους Γάλλους και ξένους αθλητές.

Η εντολή για την υποβολή των αθλητών σε ντόπινγκ κοντρόλ εδόθη από τον γαλλικό οργανισμό και αφορούσε όλες τις εθνικότητες. Όμως ο προπονητής της τζουντόκα αντέδρασε και με την στήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος δεν άφησε την αθλήτριά του να δώσει δείγμα, υποστηρίζοντας ότι ο γαλλικός οργανισμός δεν είχε δικαίωμα να περάσει από έλεγχο ξένους αθλητές.

Ο κανονισμός όμως στη Γαλλία δίνει στον οργανισμό αυτό το δικαίωμα και, άσχετα από την άποψη της διεθνούς ομοσπονδίας τζούντο, επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός στην Κελμεντί, αφού την χρέωσε με άρνηση υποβολής σε έλεγχο. Φυσικά η ποινή αυτή ισχύει μόνο για τη Γαλλία, ενώ η υπόθεσή της θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο.

Αν πάλι βρεθεί ένοχη για ντόπινγκ και της επιβληθεί ποινή, θα υπάρξει πιθανότατα ένα νομικό αδιέξοδο, αφού η ποινή της δεν θα ισχύει εκτός Γαλλίας, αλλά σίγουρα η αθλήτρια θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση του WADA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024