Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους, υποψίες για απόπειρα αυτοκτονίας

Στο νοσοκομείο ο Πιστόριους, υποψίες για απόπειρα αυτοκτονίας

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους εισήχθη το Σάββατο σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε στο κελί του, στη φυλακή της Πρετόρια. Ο Πιστόριους έχει εν τω μεταξύ επιστρέψει στη φυλακή, ενώ αναφορές υποστήριζαν πως είχε κόψει τις φλέβες του -κάτι που δεν επιβεβαιώνει η σωφρονιστική υπηρεσία, μιλώντας για τραυματισμό όταν ο κρατούμενος έπεσε από το κρεβάτι.

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους εισήχθη το Σάββατο σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε στο κελί του, στη φυλακή της Πρετόρια.

Ο Πιστόριους έχει εν τω μεταξύ επιστρέψει στη φυλακή, ενώ αναφορές υποστήριζαν πως είχε κόψει τις φλέβες του -κάτι που δεν επιβεβαιώνει η σωφρονιστική υπηρεσία, μιλώντας για τραυματισμό όταν ο κρατούμενος έπεσε από το κρεβάτι.

«Εισήχθη σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι», είπε ο Σιγνκαμπάκο Ενξουμάλο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Όπως διευκρίνισε, ο Πιστόριους την Κυριακή είχε επιστρέψει στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο.

Το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press είχε υποστηρίξει, επικαλούμενο ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, πως ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες» είπε ο Ενξουμάλο.

Πρωτόδικα, ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών για τον φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ. Πέρασε έναν χρόνο στο νοσοκομείο των φυλακών και κατόπιν τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στη συνέχεια, η κατηγορία μετατράπηκε σε φόνο και το εφετείο τον έκρινε ένοχο, οδηγώντας τον ξανά στη φυλακή από τις 6 Ιουλίου για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019.

Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Γκόσι Μαμπούρου και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024