«Σάκος του μποξ» αποδείχτηκε για τις ΗΠΑ η Σενεγάλη, στην πρεμιέρα των
αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά
μπάσκετ των γυναικών. Η κάτοχος 5 διαδοχικών χρυσών μεταλλίων
(1996-2012) και 7 χρυσών συνολικά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων,
δεν έδειξε... έλεος απέναντι στην ομάδα της Αφρικής, επικρατώντας με
121-56. Η Ισπανία επικράτησε με 65-59 της Σερβίας σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του Β΄ ομίλου.
«Σάκος του μποξ» αποδείχτηκε για τις ΗΠΑ η Σενεγάλη, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των γυναικών.
Η κάτοχος 5 διαδοχικών χρυσών μεταλλίων (1996-2012) και 7 χρυσών συνολικά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έδειξε… έλεος απέναντι στην ομάδα της Αφρικής, επικρατώντας με 121-56.
Από 15 πόντους σημείωσαν οι Αμερικανίδες Σίλβια Φόουλς (7 ριμπάουντ), Ντιάνα Ταουράσι και Μπριάνα Στιούαρτ, ενώ 14 πρόσθεσε η Μπρίτνι Γκράινερ (7 ριμπάουντ).
Τρεις ακόμη Αμερικανίδες είχαν διψήφιο νούμερο πόντων, με τη Σου Μπερντ να μοιράζει 8 ασίστ. Για την ομάδα της Σενεγάλης μόνο η Φατού Ντιενγκ έφτασε τους 10 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 35-9, 64-21, 94-38, 121-56 Σερβία-Ισπανία 59-65
Η Ισπανία επικράτησε με 65-59 της Σερβίας σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του Β΄ ομίλου. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την αναμέτρηση αλλά οι Ισπανίδες ήταν πιο εύστοχες στο τελευταίο λεπτό και πήραν έτσι το πρώτο ροζ φύλλο τους στην διοργάνωση. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Χαργκάι με 15 πόντους, ενώ από την ομάδα της Σερβίας ξεχώρισε η Μιλοβάνοβιτς με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα (πρώτη η Σερβία):18-19, 31-31(ημ.), 44-46, 59-65
Όλο και περισσότερο φαίνεται πως περιπλέκεται η υπόθεση του Τέρι Ροζίερ, με τον Αμερικανό άλλοτε σταρ των Χιτ να βαρύνεται με όλο και περισσότερες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής στην Τούμπα και ο προπονητής των πρωταθλητών περιμένει πολλά από τον πολεμιστή της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων»
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.