
Μπάσκετ (Α): Συγκλονιστική νίκη της Κροατίας επί της Ισπανίας, η Λιθουανία κέρδισε την οικοδέσποινα
Μία συγκλονιστική νίκη πανηγύρισε η Κροατία στο τουρνουά μπάσκετ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο, επικρατώντας με 72-70 της Ισπανίας. Παράληλα η Λιθουανία νίκησε με 82-76 την οικοδέσποινα Βραζιλία στην πρεμιέρα.
Η Κροατία έκανε την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών και κέρδισε με 72-70, την Ισπανία για την 1η αγωνιστική του Β’ ομίλου.
Οι Ισπανοί αν και ήταν μέχρι την 3η περίοδο μπροστά είχαν τάσεις αυτοκαταστροφής και κατέρρευσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Γκασόλ προσπάθησε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο Σάριτς με ένα επιβλητικό κόψιμο του είπε «όχι».
Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Πάου Γκασόλ με 26π., ενώ για τους νικητές ο Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 23 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 32-38, 47-54,
Νίκη πιο άνετη από το 82-76
Η Λιθουανία νίκησε με 82-76 την οικοδέσποινα Βραζιλία στην πρεμιέρα της 1ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του τουρνουά μπάσκετ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Η Λιθουανία είχε καταφέρει να πάρει διαφορά μέχρι και 30 πόντους αλλά η Βραζιλία με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο παραλίγο να κάνει την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Καλνιέτις με 16 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Μπαρμπόσα με 21 πόντους.
Τα δεκάλεπτα (πρώτη η Βραζιλία): 17-27, 29-58(ημ.), 52-70, 76-82.
Νιγηρία-Αργεντινή 66-94
Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, η Αργεντινή ξεκίνησε με νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ ανδρών. Η… παλιοπαρέα των Τζινόμπιλι, Σκόλα, Νοτσιόνι επικράτησε άνετα 94-66 της Νιγηρίας στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ο Φακούντο Καμπάτσο με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 31-50, 50-72, 66-94.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 21 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Θρίλερ με τo deal της Paramount με τη Warner Bros – H δικαστική ανατροπή
- Δέκατη νύχτα αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν – «Για να υποβαθμίσουν τις στρατιωτικές του δυνατότητες»
- Με παρερμηνεια των θέσεων της ΕΛΑΣ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ προσπαθούν να δώσουν εγγυήσεις αριστεροσύνης
- Εθνική Αργεντινής: Ο πιθανός αντικαταστάτης του Σκαλόνι σε περίπτωση που αποχωρήσει



