Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνητρα και ασυλία για τους φοροκαταδότες

Κίνητρα και ασυλία για τους φοροκαταδότες

Νομοσχέδιο με το οποίο παρέχονται πλήρης νομική κάλυψη, ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και προστασία της εργασίας όσων συμβάλλουν με πληροφορίες στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σε συνεργασία με τις βρετανικές Αρχές, μελετά τις νέες διατάξεις τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Νομοσχέδιο με το οποίο παρέχονται πλήρης νομική κάλυψη, ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και προστασία της εργασίας όσων συμβάλλουν με πληροφορίες στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, σε συνεργασία με τις βρετανικές Αρχές, μελετά τις νέες διατάξεις τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της βρετανικής υπηρεσίας στην Αθήνα για παροχή τεχνογνωσίας, ενώ ήδη στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατάρτισης νομοσχεδίου με στόχο να έχει γίνει νόμος του κράτους έως το τέλος του χρόνου.

Σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στους πληροφοριοδότες δεν φαίνεται να προκρίνεται. Θα δημιουργηθεί, όμως, υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, ένα πλαίσιο πλήρους προστασίας με στόχο την αποκάλυψη όχι μόνο φαινομένων διαφθοράς στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και φορολογικών αδικημάτων.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024