Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά σε δάσος στη Δράμα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη

Πυρκαγιά σε δάσος στη Δράμα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής δασική έκταση στην περιοχή Ψηλή Ράχη Δράμας. Άμεσα έθεσαν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι, στην Αργολίδα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής δασική έκταση στην περιοχή Ψηλή Ράχη Δράμας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Λευκάκια του δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα. Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο, μία υδροφόρα ΟΤΑ, τρία Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στoυς Αντιφιλίππους Παγγαίου. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ψηλή Ράχη Δράμας.

Στο μεταξύ, άμεσα έθεσαν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στη Βαρυμπόμπη Αττικής. Επί τόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση ανάμεσα στο Πόρτο Χέλι και το Κρανίδι, στην Αργολίδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές σε εξοχικές κατοικίες ή άλλα διάσπαρτα κτίρια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Όμως, όπως πρόσθεσε, η πυρκαγιά προκάλεσε οικολογική ζημιά, αφού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από χίλια στρέμματα, κυρίως με πεύκα, στο δάσος της Κορακιάς.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Κορινθία και Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.

Την ίδια ώρα, βίντεο τραβηγμένο μέσα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους τύπου Καναντέρ με το οποίο επιχειρούσε ρίψεις νερού πάνω από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας ανέβασε στο Διαδίκτυο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπό τον τίτλο, «Πολεμώντας 4 ημέρες το ΘΗΡΙΟ», ο Χρήστος Βενετσάνος κατέγραψε την από αέρος μάχη των πυροσβεστικών αεροσκαφών την περασμένη εβδομάδα.

Στο βίντεο, που από την Πέμπτη που αναρτήθηκε έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, μετρά περισσότερες από 130.000 προβολές, απεικονίζεται το αεροσκάφος να παίρνει νερό από τη θάλασσα και ριψοκίνδυνα να πετά χαμηλά πάνω από καπνούς και φλόγες.

Ελαφρά εγκαύματα υπέστη ο φωτορεπόρτερ Βαγγέλης Μπουγιώτης, ο οποίος συνεργάζεται με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα που κάλυπτε τη φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Λευκάκια του Ναυπλίου. Ο Βαγγέλης Μπουγιώτης, ενώ βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο και φωτογράφιζε, ξαφνικά κυκλώθηκε από την φωτιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο και τα πόδια. Αμέσως μετά πήγε στο νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024