
Τουρκία: Αστυνομική έφοδος στο Συμβούλιο Επιστημονικής Έρευνας
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του TUBITAK, του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας, στο γενικότερο «κυνήγι» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για πρόσωπα που έχουν ή θεωρείται ότι έχουν σχέση με το δίκτυο του Γκιουλέν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στην έφοδο τέθηκαν «αρκετοί» υπό κράτηση.
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του TUBITAK, του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας, στο γενικότερο «κυνήγι» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για πρόσωπα που έχουν ή θεωρείται ότι έχουν σχέση με το δίκτυο του Γκιουλέν.
Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV, στην έφοδο τέθηκαν «αρκετοί» υπό κράτηση.
Οι τουρκικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη «εκκαθάριση» γενικά της κρατικής μηχανής και ειδικά των στρατιωτικών υπηρεσιών από στελέχη που θεωρείται ότι έχουν σχέση με το δίκτυο του ιεροκήρυκα, τον οποίο η κυβέρνηση δείχνει ως υποκινητή του πραξικοπήματος.
Ο ίδιος ο ιεροκήρυκας, που ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

