Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιούνκερ δίνει στον βρετανό Κινγκ το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας

Ο Γιούνκερ δίνει στον βρετανό Κινγκ το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον βρετανό Τζούλιαν Κινγκ. Ο Κινγκ είχε οριστεί από το Λονδίνο ως διάδοχος του επιτρόπου Χιλ, ο οποίος είχε παραιτηθεί από επίτροπος μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Ικανοποιημένο το Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε την Τρίτη την πρόθεσή του να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον βρετανό Τζούλιαν Κινγκ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ορίσει τον Τζούλιαν Κινγκ υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον ευρωπαίο επίτροπο Τζόναθαν Χιλ, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κομισόν μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Το χαρτοφυλάκιο της Ασφάλειας θα περιλαμβάνει την πολιτική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Τζούλιαν Κινγκ είναι πρώην βρετανός πρεσβευτής στο Παρίσι και ο διορισμός του ως ευρωπαίου επιτρόπου για την Ασφάλεια πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Λονδίνο εμφανίστηκε ικανοποιημένο από την επιλογή του Γιούνκερ: «Καλωσορίζουμε την απόφαση της Κομισιόν, η ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας ζήτημα για όλα τα κράτη-μέλη και η συνεργασία σε όλη την ΕΕ μπορεί να μας βοηθήσει να προστατευτούμε καλύτερα από το εύρος των απειλών που αντιμετωπίζουμε» σχολίασε εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024