Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας σε στρατιωτικό νοσοκομείο

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος σχεδόν 100 μελών του προσωπικού του σημαντικότερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Άγκυρας.  Ήδη 50 άτομα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και γιατροί, με την Άγκυρα να αυξάνει τις εκκαθαρίσεις και τις συλλήψεις μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος σχεδόν 100 μελών του προσωπικού του σημαντικότερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Άγκυρας. Ήδη 50 άτομα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και γιατροί, με την Άγκυρα να αυξάνει τις εκκαθαρίσεις και τις συλλήψεις μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Την Τρίτη, η αστυνομία έκανε εφόδους στο νοσοκομείο Γκιουλχανέ, το μεγαλύτερο από τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας, προκειμένου να συλλάβει τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, έχουν ήδη συλληφθεί 50 άτομα.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο των μεγάλων εκκαθαρίσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου. Η Άγκυρα ρίχνει την ευθύνη στους υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη.

Ο τούρκος αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, δήλωσε πως εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί εναντίον 98 μελών του προσωπικού του νοσοκομείου, «ανάμεσά τους και στρατιωτικών γιατρών».

Οι αρχές κατηγορούν το προσωπικό του νοσοκομείου ότι επέτρεψαν την είσοδο υποστηρικτών του Γκιουλέν στον στρατό και την ταχεία προώθηση της στρατιωτικής σταδιοδρομίας τους με την έκδοση πιστοποιητικών ιατρικής ικανότητας.

«Η GATA έχει κρίσιμο ρόλο γιατί εκεί εκδίδονταν τα πιστοποιητικά υγείας και ικανότητας» ισχυρίστηκε ο αξιωματούχος.

«Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για το ότι τα μέλη του FETO (σ.σ. όρος που περιγράφει το δίκτυο του Γκιουλέν ως τρομοκρατική οργάνωση) εισέδυσαν σε αυτό τον θεσμό για να επιβραδύνουν τη σταδιοδρομία των αντιπάλων τους στον στρατό και να επιτρέψουν στους υποστηρικτές τους να προωθήσουν γρήγορα τη δική τους σταδιοδρομία» διευκρίνισε.

Μέχρι τώρα οι εκκαθαρίσεις αφορούσαν κυρίως τον στρατό –απ’ όπου απολύθηκαν σχεδόν οι μισοί στρατηγοί– τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και τα ΜΜΕ.

Με πρόσφατο διάταγμα, η εποπτεία του GATA και των άλλων τουρκικών στρατιωτικών νοσοκομείων μεταφέρθηκε από τον στρατό στο υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια ελέγχου του στρατού από την κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024