Βερολίνο: Αποποιείται την ευθύνη για τη μη διάθεση ειδικών για τους πρόσφυγες
Λιγότερα στελέχη από όσα έχει υποσχεθεί έχει διαθέσει στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η Γερμανία, η κυβέρνηση του Βερολίνου, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για αυτό η ίδια, αλλά τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λιγότερα στελέχη από όσα έχει υποσχεθεί έχει διαθέσει στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η Γερμανία, η κυβέρνηση του Βερολίνου, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για αυτό η ίδια, αλλά τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας στο dpa, το Βερολίνο έχει στείλει ώς τώρα στην Ελλάδα 23 από τους 100 αστυνομικούς και 14 από τους 100 ειδικούς ασύλου που είχε υποσχεθεί.
Για τις αιτίες της ολιγωρίας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» που επικαλείτο έκθεση της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν ως τώρα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τους για βοήθεια της Ελλάδας με έμψυχο δυναμικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- DEMO: Με το βλέμμα στην πρόληψη και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442