Το υπόλειμμα βολίδας που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον 4ο όροφο κτιρίου στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται χρηματιστηριακή εταιρεία, προέρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από καλάσνικοφ, ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στον 5ο όροφο του ίδιου κτηρίου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, ενώ στον 3ο όροφο, όπου εντοπίστηκε στην πρόσοψη μια δεύτερη τρύπα, από σφαίρα πιθανότατα, είναι τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας ένδυσης.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει συλλέξει υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, την ένοπλη επίθεση που φαίνεται πως είχε στόχο την πρεσβεία του Μεξικού έφεραν σε πέρας δύο άτομα πουεπέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Πιθανότατα σημειώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο η επίθεση με καλάσνικοφ να σχετίζεται με πρόσφατες ένοπλες ενέργειες στα Εξάρχεια κι ανάμεσα σε αυτές την δολοφονία του αιγυπτίου διακινητή ναρκωτικών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσυνδέουν την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού με κατάληψη του ίδιου χώρουαπό μέλη του «Ρουβίκωνα» στις 29 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ