Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία, στρατιώτες του αυστριακού ομοσπονδιακού στρατού θα χρησιμοποιούνται μελλοντικά για την φύλαξη ξένων πρεσβειών στη Βιέννη, αλλά και άλλων δημοσίων κτιρίων.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία, και προς διευκόλυνση του έργου της αυστριακής Αστυνομίας, στρατιώτες του αυστριακού ομοσπονδιακού στρατού θα χρησιμοποιούνται μελλοντικά για την φύλαξη ξένων πρεσβειών στη Βιέννη, αλλά και άλλων δημοσίων κτιρίων.

Όπως ανέφερε το βράδυ της Κυριακής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 110 στρατιώτες για τη φύλαξη 24 πρεσβειών, καθώς και των κτιρίων διεθνών οργανισμών, όπως του ΟΗΕ.

Οι στρατιώτες θα είναι εξοπλισμένοι, όπως και οι αστυνομικοί, με υπηρεσιακό όπλο και σπρέι πιπεριού, αλλά δεν θα έχουν δικαιοδοσία για συλλήψεις, για τις οποίες θα καλούνται προς ενίσχυση τους όργανα της αυστριακής αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr